Nafsika Stavridou ser ut att ha gjort sitt i Northland Basket. Detta redan innan hon kommit till Sverige.

Onsdag 8 Aug 2012 12:46

Northland bryter kontraktet med Stavridou

Northland Basket bryter kontraktet med den grekiska guarden Nafsika Stavridou. Detta redan innan hon kommit till Sverige.
– Det finns ingen anledning att ha henne kontrakterad om hon inte är här, säger Northlands coach Mikael Johansson till Norrbottens-Kuriren.

På grund av att Stavridou spelat EM-kval med landslaget har hon fortfarande kvar studier i hemlandet och måste genomföra dem innan hon flyttar vidare.
– Hennes professor har stoppat henne, det är något hon måste genomföra för att få sin slutexamen. Hon ska komma hit efter jul, säger Johansson.

Kan komma vid jul
Kontraktet är redan skrivet och Northland väntade sig att grekiskan skulle vara med vid starten av säsongen.
– Kontraktet var från september eller när hon skulle börja i Luleå. Men kontraktet rivs nu i så fall, det finns ingen anledning att ha henne kontrakterad om hon inte är här. Men däremot funderar vi på om vi ska skriva ett nytt efter jul, beroende på hur det ser ut med truppen då, fortsätter Johansson.

Klubben har ännu inte beslutat hur man ska gå vidare.
– Vi ska sätta oss ned och resonera lite. I så fall är en guard till aktuell. Men sen tror jag att vi kan lösa situationen utifrån vad vi har redan. Det behöver inte vara någon renodlad pointguard. Men om vi tar in en annan kan det vara knepigt att plocka in Nafsika rent ekonomiskt och det kan också bli kaka på kaka.

Ett av spåren är fjolårets brasilianska guard Silvia Luz, men där talar det ekonomiska läget emot.
– Henne skulle jag gärna ha i truppen, men vi har den spelarbudget vi har och finns inte resurserna så finns de inte, avslutar Johansson.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade