Foto: Bildbyrån
NBA-stjärnan Jonas Jerebko blev utfoulad efter endast nio spelade minuter.

Söndag 5 Aug 2012 11:01

Svensk förlust mot Cypern

Det blev förlust för det svenska herrlandslaget igår mot Cypern, 83-68. Man gör två bra perioder, men en genomklappning med sex minuter kvar avgör matchen och ger landslaget en viktig väckarklocka.

I fredags vann Sverige komfortabelt över Jordanien. Mot Cypern gick det desto tyngre. Tyvärr kommer herrarna aldrig upp i den nivå som krävs, istället är det Cypern som tar kommandot och leder matchen i 32 av 40 minuter.
– Vi spelar på halvfart och tvekar, vilket märks i de avgörande situationerna, säger assisterande förbundskapten Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande och fortsätter;
– Det är trögt i försvarsspelet, vilket sedan också växer över i anfallet. Vi är en halv sekund efter hela tiden och är lite tveksamma. I alla 50/50-situationer hamnar vi tvåa, får fouls. 23 turnovers är också bevis på det.

Positivt är att det ändå är jämnt med sex minuter kvar av matchen. Ställningen är 66-63 till Cypern, men då kommer avgörandet – och Sverige faller på eget grepp. Två tekniska fouls ger Cypern fyra straffkast och bollen tillbaka, och efter det kommer aldrig de svenskar herrarna tillbaka i matchen.
– Det är en väckarklocka för oss. Vi kan inte ta något för givet. Nu är det tråkigt att Jonas Jerebko får fem fouls på nio minuter, men samtidigt kan vi inte gå och skylla på domarna, utan måste ta hand om skräpet på vår egen farstu först, säger Gehrke.

Idag avslutar Sverige turneringen med match mot Norge.

Matchfakta:
Cypern – Sverige 83–68
(16-17, 26-19, 15-20, 26-12)
Poäng, Sverige: Christian Maråker 17, Kenneth Grant 11, Dino Pita 8, Joakim Kjellbom 8, Andreas Person 8, Johan Jeanson 7, Jonas Jerebko 4, Mikael Lindqvist 3, Martin Pahlmblad 2.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade