Joakim Kjellbom, landslaget
Foto: Bildbyrån
Joakim Kjellbom var tillsammans med Jonas Jerebko Sveriges bästa poänggörare i matchen mot Jordanien.

Lördag 4 Aug 2012 10:57

Sommarens första seger för herrlandslaget

Sverige tog igår sin första seger i träningslandskamperna inför EM-kvalet. Jordanien besegrades med 83-65 efter att Sverige varit i ledningen från första minuten, dominerade returtagningen och fick många poäng under korgen.

Landslaget är på Cypern för att spela en träningsturnering mot tre andra länder; Cypern, Jordanien och Norge. Jordanien var första motståndare för Sverige, och från första stund är det inget snack om vilka som är det bättre laget. Jonas Jerebko anslöt till laget i onsdags, och det är han som inleder poänggörandet med fyra poäng direkt.
– Ett stort steg i rätt riktning. Skönt att ha Jonas med, och att vi har spelare på alla positioner – framförallt rätt spelare på rätt positioner, det som saknades lite i Ungern förra veckan, säger assisterande förbundskapten Torbjörn Gehrke i ett pressmeddelande.

Sverige dominerar inledningsvis, vilket leder till att lite arrogans smyger sig in hos spelarna. Laget kan lätt gå upp i en tjugopoängsledning, och man börjar därför slappna av och bli passiva i andra perioden.
– Men vi tar ett snack om det i halvtid, och de sista 18 minuterna av matchen genomför vi mycket bra. Hög intensitet, och vi äger returtagningen totalt, säger Gehrke.

Odiskutabel seger
Tredje perioden vinner herrarna med 28-12, och sedan är det inte mycket att snacka om. Man leder matchen i 39 minuter och 41 sekunder, vinner returtagningen med 59-32, och flera spelar gör fina insatser.
– Mikael Lindqvist var bra idag (läs igår). Han var sjuk hela förra veckan, så idag visade han upp sig bra. Carl Engström får spela 17-18 minuter (8 poäng, 11 returer) och Christian Maråker tar 16 returer, säger Gehrke.

Idag väntar tuffare motstånd, då det är spel mot hemmanationen Cypern. Sverige avslutar sedan turneringen mot Norge på söndag.

Matchfakta:
Sverige – Jordanien 83–65
(25-11, 18-22, 28-12, 12-20)
Poäng, Sverige: Jonas Jerebko 12, Joakim Kjellbom 12, Martin Pahlmblad 10, Mikael Lindqvist 10, Dino Pita 9, Carl Engström 8, Kenneth Grant 8, Christian Maråker 6, Johan Jeansson 5, Andreas Person 2, Anton Saks.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade