Nykomlingen Stockholm Eagles är inte i Basketligan herr för att se och lära.

Onsdag 18 Jul 2012 12:27

Eagles satsar mot toppen

Det har varit relativt tyst om nykomlingen Stockholm Eagles trupp inför kommande säsong. Men tro inte för den delen att klubben ligger på latsidan – tvärtom.
– Vi jobbar dag och natt med att forma laget, säger Eagles ordförande Goran Popov till basketsverige.se.

För några veckor sedan gick klubben ut med att man skrivit kontrakt med fem nya spelare. Att inte avslöja namnen på dessa är något som man medvetet avvaktat med.
– Vi har valt att inte släppa namnen på vilka vi skrivit kontrakt med, men räkna med att det kommer släppas ett par bomber.

Flera spelare är alltså redan klara för stockholmsklubben och bland dessa finns två spelare från Röda Stjärnan, en på 204 centimeter och en kille som mäter 208.
– Namnen kommer vi inte offentliggöra ännu. Men så mycket kan jag säga som att det rör sig om en erfaren ledare som spelat i högsta ligan och dessutom på landslagsnivå.
– Dessutom håller vi på och förhandlar med tre olika centrar. Vi vill ha en 2,15-2,18 spelare som är rörlig. Mycket talar för att det blir en montenegrin med erfarenhet av spel i Euroleague, säger Popov.

Taylor klar för tre år
Med stor sannolikhet kommer både Christian Koutras och Erik Andersson skriva på ett kontrakt framöver. Klubben ska sätta sig ned med båda spelarna. Sedan tidigare är det klart att Yasin Merzoug och amerikanen Joseph Taylor kommer spela i Eagles i höst. Taylor har skrivit på för tre år, men spelar just nu i Kina.
– Joseph har haft en riktigt bra säsong i Kina, men han kommer tillbaka till oss i september.

Kommer det bli Stefan Bergman som leder laget?
– Det har vi inte bestämt ännu, det kan både bli Stefan eller någon annan. Stefan har en del andra projekt också, bland annat sköter han två restauranger som tar mycket tid. Vi får se om några veckor hur det blir.

I helgen släppte klubben namnet på en av de signade spelarna – Nenad Stefanovic. En 27-årig guard som snittade 8.1 poäng i den serbiska högstaligan där han representerade Smederevo.

Höga ambitioner
Det råder ingen tvekan om att Stockholm Eagles har ambitioner att direkt vara med och slåss om SM-guldet.
– Vi satsar på att gå till final och det är klart rimligt. Kanske når vi inte hela vägen denna säsong, men inom ett år ska vi ha blommat ut. Klubben kommer göras till ett aktiebolag och till våren hoppas jag vi fått in de sponsorer vi vill ha, säger Popov.

Räkna med att nykomlingen kommer sätta svensk ligabasket i ett helt nytt perspektiv än tidigare. Stockholm Eagles resa mot toppen har bara börjat – den saken är säker.
– Vi ska bli ett vinnande, svenskt lag. Vi är inte där ännu, men jobbet har bara börjat, avslutar Popov.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade