Kostas Keramidas heter mannen som kommer leda Solna Vikings damlag i höst.

Tisdag 26 Jun 2012 10:35

Grekiskt även för damlaget

Precis som i herrlaget har Solna Vikings kontrakterat en grekisk coach även för damlaget. Han heter Kostas Keramidas och kommer närmast från grekiska damligafemman Asteras.

– Att det blir två grekiska coacher är egentligen en tillfällighet. Bland de stora mängder tillgängliga namn på marknaden så stod dessa herrars namn ut och vi tror oss ha hittat två fullblodsproffs. De besökte Solna under tre dagar och vi fick en positiv bild av bägge. Kostas är välmeriterad och ödmjuk och är en noggrann coach med tydligt och krävande ledarskap. Vi hoppas som vi sagt tidigare kunna ta det bästa av de svenska och grekiska basketskolorna och lära av varandra, säger Solnas sportchef Christer Sjögren.

Kostas Keramidas, född 1965, har en mångårig karriär bakom sig i grekisk basket. I början av 2000-talet var han assisterande coach i grekiska högstaligan för Maroussi och Ionikos. Efter det har han varit headcoach i damernas första liga, och i herrarnas andraliga (A2) och även jobbat som assisterande coach både för grekiska herrlandslaget, damlandslaget och DU21-landslag.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade