Foto: Bildbyrån
Järfälla Basket har i dagarna gjort klart med Åke Bärlin som ny tränare.

Tisdag 26 Jun 2012 11:16

Åke Bärlin klar för Järfälla Basket

Järfälla Basket har i dagarna gjort klart med Åke Bärlin som tränare för sitt damlag. Han kommer tillsammans med Johan Persson, som redan var klar sedan tidigare att leda laget den kommande säsongen.
– Vi är mycket nöjda att kunna knyta Åke till Järfälla Basket, säger klubbens ordförande Tom Hedrup.
– När Johan Persson inte fick plats på årets steg-4 kurs var det naturligt för oss att bredda vår coachstab med en steg-4 coach. Åke stod då högst på vår lista av lediga coacher. Då Järfälla i år också kommer att ha ett Baskettan Damlag ihop med Järva Basket gav de oss de ekonomiska möjligheterna att ha två mycket bra coacher i vår stab, fortsätter Hedrup.

Maximal effekt
– Det har hela tiden varit vår vision att arbeta på ett mer internationellt sätt där man har flera bra coacher som delar på ansvaret i en coachstab. Det har man sedan länge gjort i USA och toppklubbar i Europa. Arbetet att leda ett ligalag är i dag så omfattande att det krävs minst två bra coacher för att få ut maximal effekt av truppen. Det är inte en slump att lag i Nordamerika har 4-5 coacher i sina staber, avslutar Hedrup.

Johan och Åke kommer att ha ett delat ledarskap där man aktivt arbetar med att förädla de talanger som finns i klubben på både Basketettan och Basketligan nivå.

Klubben har sedan tidigare förnyat kontrakten med Malin Edlund och Jessica Ahlin som slutade på åttonde plats i assistligan förra året. Man siktar även på att förstärka laget med ytterligare 2-4 spelare.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade