Foto: Bildbyrån
Jonas Jerebko tackade först nej till sommarens EM-kval. Nu har stjärnan ändrat sig.

Tisdag 26 Jun 2012 11:57

Jerebko ändrar sig - spelar EM-kval med Sverige

Sveriges NBA-proffs Jonas Jerebko meddelade i natt att han kommer att vara med i landslaget under EM-kvalet i augusti och september.
– Jag var trött och sliten direkt efter säsongsslutet. Jag orkade inte tänka på basketen och en landslagssommar. Efter lite vila så är läget helt annorlunda, säger Jerebko.

– Jag vill naturligtvis uttrycka vår glädje och uppskattning, hälsa Jonas varmt välkommen, och glatt och stolt konstatera att han ansträngt sig extra för att få spela med det svenska landslaget, säger förbundsordförande Hans von Uthmann i ett pressmeddelande.

Glädjande beslut
Jonas meddelade direkt efter sista matchen med Detroit Pistons i år att han inte skulle medverka i sommarens aktiviteter. Med lite distans till den då precis avslutade säsongen och en annan situation i dag så ser han och Pistons helt andra möjligheter nu. Det är naturligtvis oerhört glädjande för svensk basket.
– Det är självklart att laget blir starkare med Jonas, säger förbundskapten Brad Dean.
– Han är en stor profil och förra året gick han mycket bra in i laget tillsammans med de unga spelarna. Han blir en självklar ledare. Vi ser fram emot en spännande sommar och framtid där målsättningen är mycket tydlig – EM 2013 i Slovenien, säger Dean.

"Orkade inte tänka på basketen"
– Jag var trött och sliten direkt efter säsongsslutet. Jag orkade inte tänka på basketen och en landslagssommar. Efter lite vila så är läget helt annorlunda, säger Jonas Jerebko.

Jonas kommer till Sverige 1 augusti och medverkar i landslagets turnering på Cypern den 3-5 augusti. Därefter påbörjas EM-kvalet med följande program.

15 aug 18.00: Bulgarien – Sverige EM-Kval, Sofia (Bulgarien)
21 aug 19.00: Sverige – Azerbajdzjan EM-Kval, Borås
24 aug 20.15: Tyskland – Sverige EM-Kval, Ulm, (Tyskland)
27 aug 19.00: Sverige – Luxemburg EM-Kval, Norrköping
30 aug 19.00: Sverige – Bulgarien EM-Kval, Norrköping
5 sep 20.00: Azerbajdzjan – Sverige EM-Kval, Baku (Azerbajdzjan)
8 sep 17.00: Sverige – Tyskland EM-Kval, Norrköping
11 sep 19.30: Luxemburg – Sverige EM-Kval, Luxemburg (Luxemburg)

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade