Foto: Bildbyrån
Storstjärnan Frida Eldebrink stukade foten i träningsmatchen mot Spanien.

Torsdag 7 Jun 2012 10:12

Sverige nära jätteskräll mot Spanien

Sverige gjorde en mycket stark insats i träningsmatchen mot storlaget Spanien under onsdagskvällen. I drygt 35 minuter hade Sverige ledningen innan Spanien vände och vann med 80-71 (32-41).
– Jag kan inte säga att jag är nöjd, men vi visade ändå att vi har en chans att slå Spanien, säger förbundskapten Lars Johansson.

Det svenska damlandslaget stod upp överraskande bra i träningsmatchen i Kaunas, Litauen mot världsnationen och kommande EM-kvalmotståndarna Spanien. Detta trots att nyblivna WNBA-proffset Farhiya Abdi saknades och storstjärnan Frida Eldebrink tidigt i matchen stukade foten.

Sverige hade ledningen med 64-57 med mindre än åtta minuter kvar - då vände Spanien och vann till slut med 80-71. En stor del i förklaringen var att
Louice Halvarsson med fyra minuter kvar med utfoulad.
– Jag kan inte säga att jag är nöjd, men vi visade ändå att vi har en chans att slå Spanien, åtminstone på hemmaplan. Spanien fick bjuda till för att vinna och fick matcha laget ganska hårt. Då har vi ändå inte visat allt och jag tror att vi har ett par grejer som vi kan rätta till, säger Johansson till Basketförbundets hemsida.

Det ska inte vara någon större fara med Frida Eldebrinks medverkan i EM-kvalet. Röntgen visade att ingenting var brutet.
– Foten är svullen. Jag kommer vila nu i helgen så blir det förhoppningsvis bättre till nästa vecka, skriver Frida på Twitter.

Ikväll väntar match mot värdnationen Litauen, innan Sverige avslutar turneringen mot Lettland på fredag.
– Det bli spännande att möta Litauen. De slog Lettland med 64-62 och har ett lag med många långa spelare. Det blir en utmaning och ett nyttigt test att försöka få stopp på deras inside-spel, säger Johansson.

Nästa vecka inleder Sverige EM-kvalet med bortamatch mot Rumänien på onsdag och Spanien hemma på lördag.

Du kan se kvällens match direkt på Webb-TV, start klockan 18:15: http://www.musukrepsinis.lt/live/

Fakta
Sverige - Spanien 71-80
(15–15, 26–17, 18–25, 12–23)
Poäng, Sverige: Louice Halvarsson 16, Elin Eldebrink 13, Anna Barthold 9, Kadidja Andersson 8, Martina Stålvant 8, Frida Aili 7, Danielle Hamilton-Carter 4, Agnes Nordström 4, Jennifer Stjärnström 2.
Spanien: Anna Montañana 15, Anna Cruz 14, Lucila Pascua 13, Elisa Aguilar 10, Laia Palau 10, Vanessa Ble 5, Christina Ouvina 4, Cindy Lima 4, Marta Xargay 2, Maria Pina 2, Marta Fernandez.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade