Foto: Bildbyrån
Efter många turer fram och tillbaka kommer Kelly Grant idag skriva på som coach för Uppsala Basket.

Torsdag 31 Maj 2012 10:40

KLART: Grant coachar Uppsala i höst

Det har varit en följetång i Basketsverige hela våren. Ska Kelly Grant få coacha Uppsala Basket eller ej. Bakgrunden är att alla coacher i högsta ligan, från och med i höst, ska ha gått, eller påbörjat en steg 4-utbildning. Det har inte Grant gjort.

Nu står det klart att Uppsala löser detta genom att sätta upp Grant som assisterande coach. Svenska Basketbollförbundet har gett Grant så kallad steg 3-validering vilket betyder att han ska påbörja en steg 4-utbildning nästkommande säsong.
– Vi har hela tiden haft Kelly Grant som förstaval så det känns fantastiskt att signa honom till klubben. Kellys kunnande och taktiska drivenhet i kombination med omtanke om spelarna och passionen för sporten betyder att vi verkligen får den kraft vi behöver, säger Erik Strandgren, vd i Uppsala Basket till Upsala Nya Tidning.

Uppsala Basket planerar att låta ytterligare en coach, med formell utbildning, agera vid sidlinjen under själva matcherna medan Grant får sitta vid sidan om. Vem det blir är ännu inte klart.
– Vi hoppas lösa den frågan inom kort, men eftersom inget är klart vill jag inte nämna något namn, säger Strandgren.

Kontraktet med Grant, som är på tre år med möjlighet till två års förlängning, kommer att skrivas på under torsdagen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade