Foto: Andreas Sandström, Pic-Agency
Jakob Sigurdarson har skrivit på för tre nya år i Sundsvall Dragons.

Tisdag 29 Maj 2012 12:03

Sigurdarson förlänger med Dragons

Sundsvall Dragons har idag kommit överens om ett nytt kontrakt med islänningen Jakob Sigurdarson. Sigurdarson har skrivit på för tre nya år i klubben som han redan spelat tre säsonger i.
– Jakob har varit en prioriterad spelare för oss, säger Dragons sportchef Fredrik Åhnstrand.

Nu är det klart. Jakob Sigurdarson stannar kvar i staden och klubben han ledde till SM-guld säsongen 2010/11.
– Jakob har varit en prioriterad spelare för oss att hitta en överenskommelse med. Det har varit intensiva förhandlingar fram och tillbaka de senaste dagarna. Positivt för Sundsvall, Sundsvall Dragons och Jakob slutade det med att vi nu är överens, säger Åhnstrand i ett pressmeddelande.
– Då vi vill bygga med kontinuitet så är det här perfekt för oss. Alla som följer oss vet vilken kapacitet som Jakob besitter.

Kontraktet är ett rakt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2014/2015.

LF-duo i blickfånget
Dragons är också mycket intresserade av LF-spelarna Emil Salon och Martin Pahlmblad som båda är kontaktade.
– Vi har pratat med Emil och det finns ett intresse hos bägge. Men i det läge vi pratade med honom så visste han inte riktigt hur framtiden såg ut, säger Åhnstrand till Dagbladet.

Landslagsspelaren Pahlmblad har i flera år varit ett intressant namn för Dragons, men klubben lyckades aldrig locka honom till sig då han spelade i Solna.
– Vi har pratat med honom, men han ville i dagsläget avvakta och tittar i första hand på utlandsspel. Förmodligen vill han avvakta ända fram till EM-kvalet för landslaget i augusti. Vi får se hur vårt lagbygge ser ut då och om vi har en ledig plats där han skulle passa in. Men ett intressant namn är han alltid, avslutar Åhnstrand.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade