Foto: Getty Images
Darryl Hudson (vitt) under sin tid i australiensiska klubben Gold Coast Blaze.

Måndag 28 Maj 2012 14:54

Amerikansk comboguard till Jämtland

I fredags blev slovenen Luka Marolt klar. Idag presenterade Jämtland Basket sin nästa pusselbit inför kommande säsong - comboguarden Darryl Hudson.

27-årige Hudson kommer närmast från Nya Zeeland där han spelat för Taranaki. Innan dess har han även spelat i bland annat Finland, Tyskland, Ungern, Japan och Australien.

Hudson beskrivs som en spelare som kan spela på positionerna 1-3 där hans främsta styrka består i förmågan av att dels kunna skapa lägen för sig själv, men också för sina lagkamrater. Enligt Jämtland headcoach Dennis Aulander är amerikanen en mycket kreativ spelare.
– Vi kände att vi behövde få in en kreativ kraft och fördelen med Darryl är att han är användbar på så många olika sätt, på så många olika positioner, det hoppas jag att vi kan nyttja till vår fördel i höst, säger Aulander och fortsätter:
– Darryl har dessutom får oerhört goda vitsord från alla håll och kanter, är en spelare som varit med ett tag nu och vet vad det innebär att vara handelsresande i basketens tjänst. Den erfarenheten, det ledarskapet var också något som vi föll för, det ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma i Basketligan.

Darryl Hudson själv tycker det ska bli spännande att få komma till ett nytt land och få ta del av den basket som erbjuds här.
– Det ska bli stimulerande att få ta nästa steg i min karriär och jag ser framemot att hjälpa Jämtland Basket nästa säsong. När det gäller min roll i laget är jag inte direkt orolig, jag spelar där coachen vill att jag ska spela.

Saknar guard
I och med Hudsons påskrift har Jämtland näst intill spikat truppen inför kommande säsong. Det som återstår är ytterligare en spelare på guardsidan.
– Vi planerar att förstärka med en guard till. Exakt vilken typ det blir får vi se. Målet är ju att vi genom att addera till några kvalitéer till den stomme vi har från förra året skall närma oss toppen. Så här långt är vi nöjda, säger Jämtlands klubbdirektör Peter "Pecka" Johansson.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade