Foto: Bildbyrån
Johan Pierre lämnar med stor sannolikhet Sundsvall Dragons.

Onsdag 23 Maj 2012 13:06

Johan och Pavel på väg bort från Dragons

För två år sedan blev Johan Pierre utsedd till Årets Rookie i Basketligan. Nu ser det ut som att han kommer lämna Sundsvall Dragons. Pierre tillhör inte de spelare som klubben prioriterar när det gäller lagbygget inför den kommande säsongen.
– Vi har inte tagit något beslut angående Johan ännu. Vi avvaktar just nu, säger Dragons sportchef Fredrik Åhnstrand till Dagbladet och fortsätter:
– Om han ska fortsätta hos oss gäller det att hitta en bra roll åt honom, att vi ser att det finns en plats för honom. Just nu för vi inga diskussioner.

Den stora anledningen till att klubben tvekar är att man inte är nöjd med 23-åringens utveckling.
– Den skada som han ådrog sig gjorde att han missade två månader av värdefull träning och matchande och han hade behövt vara frisk för att ha haft möjlighet att ta nästa steg i sin utveckling, säger Åhnstrand.

Kontraktsförslag till Wesby
Mycket talar också för att det inte blir någon fortsättning i klubben för Pavel Ermolinskij, som också hade stora skadeproblem under den gångna säsongen.
– Pavel fick ett kontraktsförslag av oss efter att säsongen var slut som han valde att avböja. Så därför lär det väl vara så att han tittar på andra alternativ, säger Åhnstrand.

Två spelare som däremot högprioriteras är Jakob Sigurdarson och den tidigare Dragonsspelaren Alex Wesby.
– De har fått kontraktsförslag båda två och vi håller på att förhandla med Jakob medan vi ska börja diskutera med Alex inom kort, avslutar Åhnstrand.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade