Basketsveriges krönikör Sebastian Andersson tror att det blir Oklahoma City Thunder som tar hem NBA-slutspelet.

Tisdag 15 Maj 2012 22:49

Andersson:

Där hjärtat tar slut, tar hjärnan vid

I natt var det dags. Efter en sju matcher lång serie mot Denver Nuggets, skulle Lakers (äntligen) ta emot de stora men unga gossarna i Oklahoma.

Jag gillar OKC, de spelar oerhört inspirerande basket och i år har de dessutom varit fruktansvärt bra. Kevin Durant är en spelare omöjlig att inte gilla. Russell Westbrooks fysik är nästan utomjordisk, även om hans beslutstagande ibland bör ifrågasättas.
 Perkins och Ibaka gör en enorm nytta i försvaret. Att försvarspriset hamnade i New York är en gåta, man kan klura på i evigheter.

Sedan har de två krafter att titulera 6th man of the year. James Harden och en publik som är ”fullständigt bananas”; ett utryck myntat av Dennis Aulander och som jag vidarebefordrar.

Men hur bra och kul Oklahoma City Thunder än spelar, så forsar lila blod i mina ådror, precis som jag gråter guldtårar.

Fem år i rad har jag tippat Lakers i final och förklaringen är (för mig) enkel. En bra trupp, men framför allt är mitt hjärta starkare än min hjärna i alla sportsammanhang där blodpumpen spelar en roll. Jag är kanske någon semiversion av Goethes kände romankaraktär Werther, vilket är på gott och ont. I natt var det definitivt av ondo.
Oklahomas fantastiska spel innebar att jag redan innan matchen var rädd för en eventuell, om någonting gick väldigt snett och oturen var framme, förlust, men fortfarande bara en förlust (Kom igen, det är Lakers vi talar om!).

Jag hade fel. Hjälp vad fel jag hade. Jag loggade in på NBA.com, min underläpp började skaka. Berodde mitt lila blod på förgiftning? Var guldtårarna bara zigenarguld?
 Jag befarade i värsta fall en förlust, men inte en förnedring. 30 poängförluster sker. I Sverige. I Örebro, men inte i NBA och inte i Los Angeles Lakers.

Efter två timmar fosterställningsliggande i duschen tror jag mig dock vara ”ren”. Jag är rädd för att Lakers inte kommer plocka ned Heat i finalen. Oklahoma är kanske för bra. Så bra att de verkar rubba mitt hjärtas röst, som blir hest i kampen mot min gapiga hjärna. Mina barnsliga och romantiserande sidor undertrycks av ett ohälsosamt förnuft. Det är värre än att se en underhållande final mellan Oklahoma young guns och Miamis kung med en krona samt drottning utan guldring, men tre MVP-troféer istället.

Fast å andra sidan har vi ju Lakers också… 

Nej, jag måste tippa finalen, Oklahoma mot Heat. Det blir sju matcher och Oklahoma drar längsta strået.

NBA
Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade