Foto: Bildbyrån
Ellen Nyström (t.v) och Josefin Vesterberg (mitten) har förlängt sina kontrakt med Northland Basket.

Torsdag 10 Maj 2012 17:23

Northland bygger för framtiden

Northland Basket fortsätter bygga för framtiden. Igår skrev Allis Nyström på ett treårskontrakt. Idag förlängde både Josefin Vesterberg och Ellen Nyström med tre nya år vardera (1+1+1). Dessutom har den rutinerade forwarden Frida Grahn bestämt sig för ytterligare en säsong i klubben.

– Ellen och Josefin är två av Sveriges störta talanger i sin åldersgrupp med fortsatt stor utvecklingspotential. De har bevisat att de kommer bli tongivande spelare både för oss och i U20-landslaget. Både Josefin och Ellen har gjort en otroligt bra debutsäsong i ligan där de snabbt kom in i det högre tempot. De kommer att bli viktiga kuggar i Northland de kommande tre åren, säger Northlands coach Mikael Johansson.

Båda spelarna har under säsongen ingått i startfemman och fått ta stort ansvar då några av de mer rutinerade spelarna varit skadade. Josefin utsågs dessutom till Årets Rookie i Basketligan dam.
– Det känns otroligt kul och spännande och jag ser verkligen fram emot säsongen, och att få träna för Mikael Johansson igen känns jättebra. I Northland kommer jag att kunna fortsätta min utveckling och det känns självklart att nu fortsätta spela de kommande åren här, säger Vesterberg.

– Jag har utvecklats mycket under min första säsong, men känner samtidigt att det finns mycket mer att förbättra. Att stanna kvar i Luleå och få spela för vår fantastiska publik är något som verkligen sporrar mig, säger Nyström.

Grahn fortsätter
Även den rutinerade forwarden Frida Grahn har bestämt sig för ytterligare ett år i klubben.
– Jag känner mig laddad för en ny säsong med Northland och det ska bli jättekul att få spela för Mikael (Johansson) igen, då jag hade honom som tränare på Basketgymnasiet och i landslaget, säger Grahn.

Grahn som spelat i klubben i fem år är en viktig pusselbit inför den kommande säsongen. Hennes längd och fysiska spel är ovärderligt under korgarna.
– Frida är en traditionsbärare och en av våra mest tongivande spelare. Hon sätter ribban för hela laget både på träning och match med sin inställning till idrotten, säger Johansson.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade