Rudy Mbemba, LF
Foto: Bildbyrån
Landslagsguarden Rudy Mbemba är högintressant för Norrköping Dolphins.

Torsdag 10 Maj 2012 11:38

Dolphins jagar Mbemba

Mästarklubben Norrköping Dolphins jagar landslagsguarden Rudy Mbemba. Mbemba som efter två år i LF Basket nu står utan kontrakt.
– När han är skadefri är Rudy en av Sveriges bästa pointguards. Han är alltid en intressant spelare, säger Dolphins coach Paul Burke till Folkbladet.

Det som talar emot är Mbemba skadeproblem. Den här säsongen tvingades han vila i mer än två månader på grund av en muskelbristning.
– Det är sånt som vi måste väga in men det är mycket annat som ska stämma också. Vi kommer att skära ned budgeten och vi ska komma överens men jag gillar att Rudy är en komboguard. Han kan både göra poäng och passa. Vi ska definitivt diskutera honom, säger Burke.

Huvudpersonen själv har under åren i Luleå pendlat fram och tillbaka från Stockholm där han har sin treåriga dotter.
– Ett jobb är ett jobb men självklart har det varit jobbigt i bland. Just nu är det mesta intressant. Det är viktigt att den klubb jag kommer till vill vinna. Vi hade ett bra lag i LF men fick inte ihop det. Ska Norrköping vara intressant ska de satsa för att vinna, säger Mbemba.

Massamba intressant
Dolphins planerar även att ta kontakt med landslagscentern och tillika östgötakillen Brice Massamba. Massamba som går ut college nu i vår.
– Han vill säkert ut i Europa i första hand, men han är från Linköping och jag hoppas Paul (Burke) tar kontakt med honom, säger Dolphins klubbdirektör Bosse Sundberg till NT.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade