Foto: Bildbyrån
Vedran Bosnic har skrivit på för tre nya år i Södertälje Kings.

Onsdag 9 Maj 2012 09:27

Tre nya år med Bosnic vid rodret

Vedran Bosnic har bestämt sig för att fortsätta som headcoach för Södertälje Kings. Kontraktet som undertecknades under tisdagen är på tre år, men en klausul i kontraktet gör det möjligt för Bosnic att bryta avtalet efter varje säsong.

Efter en dryg veckas funderande har Vedran Bosnic bestämt sig för att fortsätta som headcoach för Södertälje Kings.
– Jag är mycket glad över att jag kan stanna i den klubb där vi under de senaste två åren gjort stora framsteg, både vad gäller resultat och utveckling av unga spelare. För mig har det varit väldigt viktigt att klubben både accepterat mitt sätt att arbeta under de här två åren och uttryckt en önskan att vi skall fortsätta på samma sätt för att ta oss till nästa nivå, säger Bosnic.

Erbjudanden från utländska klubbar saknades inte.
– Jag hade ett par erbjudanden från svenska klubbar och några från europeiska lag. En del av dem var bättre än Södertäljes kontraktsförslag, men inte tillräckligt bra för att vara nästa steg i min karriär. Jag flyttar inte bara för att flytta. Jag väntar på något riktigt, riktigt bra, säger Bosnic till LT.se.

Bosnic, som efter att ha spelat med Södertälje inledde sin tränarkarriär med att vara assisterande till Torbjörn Gehrke, har framgångsrikt lett Södertälje under två säsonger, och i båda fallen utsetts till Årets Coach i Basketligan herr.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade