Norrkööing Dolphins - Södertälje Kings, grafik
Foto: Grafik

Söndag 29 Apr 2012 11:44

Inför: Final #6 29/4

I eftermiddag har Norrköping Dolphins chansen att ta hem sitt tredje SM-guld, men då krävs seger borta mot Södertälje Kings. Vi kan räkna med att Södertälje kommer sälja sig dyrt och göra allt de kan för att ställa in östgötarnas guldfirande. Du som inte kan vara på plats ser matchen direkt på Eurosport.


SÖDERTÄLJE - NORRKÖPING:

Var: Täljehallen, Södertälje.
När: Söndag 29/4 klockan 16:06.
TV: Sänds på Eurosport och EurosportPlayer

Efter en lång säsong är vi nu framme vid säsongens sista och mest betydelsefulla matcher. Nu ska det avgöras om det blir Dolphins eller Södertälje som blir svenska mästare säsongen 2011/12. För tredje gången i klubbens historia kan Dolphins idag spela hem SM-guldet.

I fjol var Dolphins i en liknande situation - ledning med 3-2 i matcher och två chanser att avgöra. Då vände Sundsvall Dragons finalserien och vann med 4-3 i matcher. I år är det meningen att Dolphins ska nå hela vägen. Paul Burke, som gör sin första säsong som huvudtränare i östgötaklubben ser fram emot dagens match.
– Att ta guld mitt första riktiga år som huvudcoach, det vore stort, säger Burke till Folkbladet.

Utan tvekan kommer det vara ett mycket revanschsuget hemmalag som kommer göra allt i sin makt för att få till en sjunde och avgörande match i Norrköping på tisdag. Södertälje har tagit sju raka hemmasegrar i slutspelet, och lär inte vara speciellt intresserade av att den sviten bryts idag.
– Jag tror Södertälje kommer vara riktigt aggressiva och taggade. De vet att det är deras sista chans. Vi kommer inte få något gratis, den saken är säker. För vår del gäller att göra en bättre inledning än i de senaste matcherna. Vi ska försöka spela tajt och hårt, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg till basketsverige.se.
– Det blir viktigt att vara med från början och inte tappa huvudet. Vi har jämfört våra tidigare matcher och kollat på vad vi ska göra för att undvika att få en "run" emot oss, fortsätter Sundberg.

Båda lagen väntas ställa upp med bästa möjliga manskap.