Foto: Bildbyrån
Det var inte mycket som stämde för Norrköping Dolphins i tisdags. Här tvingas Andrew Mitchell lämna Täljehallen efter ännu en diskvalificerande foul.

Torsdag 26 Apr 2012 13:25

Inför: Final #5 26/4

Det råder ingen tvekan om att finalserien mellan Norrköping Dolphins och Södertälje Kings har hettat till på allvar. Efter fyra matcher står det 2-2 och ikväll kommer något lag skaffa sig matchboll inför söndagen. Du ser matchen direkt på Eurosport.


NORRKÖPING - SÖDERTÄLJE:

Var: Stadium Arena, Norrköping.
När: Torsdag 26/4 klockan 19:06.
TV: Sänds på Eurosport och EurosportPlayer

Mycket av fokus, speciellt i de tre senaste matcherna har handlat om Dolphins amerikanska guard Andrew Mitchell. Mitchell har gjort sig impopulär i Södertälje och under tisdagens match buades han ut varje gång han rörde bollen.
- Det är en härlig atmosfär. Jag har blivit utbuad tidigare, i Norrköping bland annat av två personer som sitter och håller på mig nu. Det är en del av sporten. Jag kan bara säga att jag är redo att spela ikväll, säger Mitchell till Folkbladet.

Frustrationen i tisdags blev till slut för mycket, och efter två osportsliga- och en teknisk foul tvingades Mitchell lämna arenan efter sin andra diskvalificerande foul på tre matcher. I senaste hemmamatchen var det raka motsatsen - en heltänd Mitchell som, i princip ensam, sköt segern till östgötarna. Återstår att se hur Mitchell kommer spela huvudrollen ikväll.

Många tycker att amerikanen spelar fult och på gränsen till opolerat. Huvudpersonen själv förnekar att någon av tisdagens osportsliga fouls var medvetet.
– De dömde osportslig foul för att jag tog bort en kille som höll fast min arm. Adnan Chuk håller fast mig på mittplanen med flit, säger Mitchell om den första osportsliga foulen han fick i tisdags.

I den andra situationen gick han upp i duell med Kenneth Simms.
– Jag försökte att blocka skottet. Jag var där innan han hoppade. Jag hade ingen anledning att försöka foula honom hårt men domarna gjorde ett beslut.

Inför kvällens match har mycket av förhandssnacket handlat om hur Dolphins ska kunna kontrollera känslorna ute på planen och inte dra på sig fler tekniska fouls.
– Det kan fälla oss till sist. Det är många poäng som slarvats bort efter onödiga fouls. Vi måste lära oss att kontrollera känslorna och att fokusera på det vi ska göra - spela basket, säger Dolphins coach Paul Burke till NT.

"Alla gör misstag ibland"
I senaste matchen såg det ut som att Södertäljes storstjärna Johnell Smith var tillbaka i gammal fin form efter sin vadskada. Smith kunde röra sig ganska obehindrat och är laddad inför kvällens resa till Norrköping. Här är det fullt fokus på matchen och inget annat.
– Jag fokuserar på det jag ska göra och på mitt lag. Det har varit en del klagomål på domarna. Jag ser det som att alla gör misstag ibland. Det är mänskligt, säger Smith till LT.

Båda lagen kan mönstra bästa tänkbara lag ikväll. I Dolphins var Dee Ayuba tillbaka i tisdags efter en dryg månads skadefrånvaro. Ayuba spelade tio minuter och gjorde lika många poäng. Ikväll är det inte omöjligt att han får chansen från start.
– Det är min plan, men det viktigaste är att vi lägger fokus på det vi ska göra. Inte på domarna och andra saker, säger Burke.