Norrkööing Dolphins - Södertälje Kings, grafik
Foto: Grafik

Tisdag 24 Apr 2012 14:04

Inför: Final #4 24/4

Ikväll är det dags för den fjärde matchen mellan Norrköping Dolphins och Södertälje Kings. Efter Dolphins seger på hemmaplan i söndags leder östgötarna med 2-1 i matcher och kan vid seger ikväll ta ett ordentligt grepp om finalserien.


SÖDERTÄLJE - NORRKÖPING:

Var: Täljehallen, Södertälje.
När: Tisdag 24/4 klockan 19:06.
TV: Sänds på Eurosport och EurosportPlayer

Det är ett högmotiverat Dolphins som i eftermiddag reser till Södertälje för att försöka knipa en bortaseger och därmed få chansen att spela hem guldet på torsdag.
– Det råder ingen tvekan om att Södertälje är bra hemma men jag tycker vi närmar oss en seger där. Sist var vi inte skärpta, speciellt offensivt. Vi sitter i en bra position, seger idag och vi skaffar oss tre matchbollar. Det gäller att vi verkligen ser det så och inte bara vinner matcherna på hemmaplan, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

Hittils har just hemmaplan avgjort vart segern hamnat. 25/30 matcher under slutspelet har slutat med seger för det lag som spelat hemma. Sedan kvartsfinalerna avgjordes har ingen match slutat med bortaseger.
– Ser man till hela Europa är det inte förvånansvärt mycket, men när det gäller här i Sverige är det mer överraskande. Jag tror det beror på att lagen är jämnare än tidigare och att hemmaplan verkligen blir avgörande, säger Sundberg.

Något som inte fungerat hittills för Södertälje, och som är en stor orsak till underläget i matchserien, är distansskyttet. Flera av de utpräglade skyttarna har inte kommit upp i normal träffsäkerhet.
– Vi har inte skjutit så bra. Fyra av 18 treor senast är under all kritik i en final. Ändå var det jämnt, det finns kapacitet att ta av. Nu är det bara att gå till hallen och skjuta så mycket som möjligt för att få självförtroende och känsla, säger Dino Pita till LT.se.

Dee tillbaka i Dolphins
För första gången under slutspelet kan Dolphins ikväll ställa upp med bästa möjliga manskap. Forwarden Dee Ayuba gör efterlängtad comeback i laget efter att ha missat fyra veckor på grund av skada.
– Dee kommer sitta ombytt. Vi får se om han spelar något. Det beror på hur nöjda vi är med rotationen på våra "stora" killar. Funkar rotationen slänger vi inte in honom bara för att, säger Sundberg.

Södertäljes stjärnspelare Johnell Smith tvingades utgå i söndags med några minuter kvar, men enligt uppgift ska det inte vara någon större fara med hans medverkan ikväll.