Foto: Bildbyrån
Gordon Watt och Kenneth Simms i en av många tuffa kamper under finalserien.

Söndag 22 Apr 2012 21:26

Dolphins återtog kommandot

Norrköping Dolphins fortsätter gå fram starkt på hemmaplan i slutspelet, och besegrade ikväll Södertälje Kings med 80-71 (43-37). Därmed leder Dolphins med 2-1 i matcher. Stor matchhjälte blev Andrew Mitchell som satte 30 poäng.

Bara några timmar inför matchen kom beslutet från Svenska Basketbollförbundets disciplinnämnd. Andrew Mitchell stängs inte av för incidenten i Södertälje under fredagen. Mitchell gick sedan ut och sköt den tredje finalmatchen till Dolphins.
– I mina ögon är det helt ofattbart att han inte blev avstängd, men vi visste att det inte skulle bli så. Det är ett gäng skojare som bestämmer det där. Tyvärr är Mitchell som bäst i sådana här situationer. Det han gjorde i Södertälje går inte förlåta, det var för medvetet. Det tillhör inte sporten, säger Södertäljes lagkapten Adnan Chuk.

Totalt blev det 30 poäng av den amerikanska guarden som låg bakom det mesta i hemmalagets anfallsspel. Mitchell fick dock rejält motstånd av Södertäljes dito Johnell Smith, som innan han tvingades avbryta matchen med ett par minuter kvar, var tillbaka på allvar efter sin skada. Smith spelade 27 minuter och gjorde 21 poäng.

"Fokus på rätt saker"
Matchen var annars jämn långt in i fjärde perioden. När Kenneth Simms dunkade i 62-61 återstod det knappt fem minuter. Efterföljande spel, där Dolphins veteran Fred Drains sänkte en tuff trepoängare och dessutom ett straffkast blev matchavgörande.
– Idag hade vi fokus på rätt saker och satte flera tuffa skott när vi behövde det som mest. Men det kommer bli en helt annan match på tisdag i Södertälje. De är riktigt bra där, säger Drains och fortsätter:
– Jag älskar sådana här matcher. Det är final, man måste tycka det är kul att spela, bättre kan det inte bli.

Södertäljes jakt att komma närmare hemmalaget i slutskedet av matchen blev ännu tuffare när både Simms och Dino Pita blev utfoulade, och Smith haltandes tvingades lämna arenan.
– Det var en tuff match för oss. Vi måste göra en 100%-ig insats för att vinna här i Norrköping. Offensivt är vi inte bra idag. Vi missar alldeles för många öppna skott. De måste sitta för att vi ska vinna, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic.

På tisdag spelas nästa match i Södertälje.

Fakta
Norrköping - Södertälje 80-71
(15-18, 28-19, 15-14, 22-20)
Poäng, Norrköping: Andrew Mitchell 30, Anton Saks 11, Fred Drains 9, Mikael Lindquist 8, Martin Ringström 7, Gordon Watt 6, Edgars Jeromanovs 4, Povilas Sakinis 3, Randall Hanke 2.
Södertälje: Johnell Smith 21, Mantas Griskenas 12, Kenneth Simms 12, Dino Pita 10, Tobias Borg 7, Adnan Chuk 4, Jesper Andersson 4, Wictor Grenthe.
Publik: 2 698.

(Norrköping leder med 2-1 i matcher)

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade