Foto: Bildbyrån
Vedran Bosnic, coach i Södertälje, har en hel del att fundera på inför nästa finalmatch.

Tisdag 17 Apr 2012 21:14

Promenadseger för Dolphins

Agressivt försvarspel nyckeln

Spänningen i den första finalmatchen i Basketligan herr uteblev. Norrköping Dolphins kontrollerade matchen från första minut och vann till slut komfortabelt med 87-62 (48-30).
– Det var bara ett lag där ute, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic.

Utan sin stora stjärna Johnell Smith fick Södertälje som väntat svårt med Norrköping i den första finalmatchen. Redan från första minut visade hemmalaget en otrolig aggressivitet i försvarsspelet och gick ifrån i poängprotokollet. En ledning som i halvtid hade vuxit till hela 18 poäng.
– Vi pratade inför matchen om att vara extra aggressiva om inte Smith skulle spela. Sedan visste vi att vi var tvingade att steppa upp vårat försvarspel, det är final nu och ligans två bästa lag som gör upp, säger Dolphins coach Paul Burke.
– Deras aggressiva spel var inget som överraskade oss. Vi visste att de skulle spela så. Men mina spelare klarade inte av det ikväll, vi blev för obekväma, säger Bosnic.

De avslutande 20 minuterna blev en ren transportsträcka där båda coacherna roterade friskt på sitt spelarmaterial inför nästa match, som spelas i Södertälje på fredag.
– Vi gör en bra match, inget snack om det. Men det gäller att vi behåller fokus och kommer väl förberedda varje kväll. Vi har bara vunnit en match och måste vinna tre till. Jag är säker på att Södertälje kommer ut rejält revanschsugna på fredag. Det här kommer bli en lång serie, säger Dolphins lagkapten Fred Drains.

Kontrollerade matchen
Den tidigare Dolphinsspelaren Jesper Andersson, 18 poäng, var en av få i Södertälje som gjorde en godkänd insats.
– Idag kom inte lagmaskinen Södertälje igång. Vi gjorde det lätt för Norrköping i början. De kontrollerade matchen och bestämde reglerna ute på planen. Ju längre matchen led, ju mer självförtroende fick dem, säger Andersson.

Södertäljecoachen vill inte ta något från Norrköpings insats.
– Idag var det bara ett lag på planen. Det går inte skylla på att vi spelade en tuff match i söndags, det var likadant för Norrköping. Men de kom bättre förberedda och mentalt var vi inte med idag. Finns inte mycket att säga, Norrköping slog oss helt enkelt, säger Bosnic.

Hur mycket betyder det att ni spelade utan Johnell Smith?
– Det går inte att beskriva hur viktig han är för oss. Klart han betyder mycket, men vi ska prestera betydligt bättre även utan honom. Norrköping visade ikväll varför de vann serien.

Fakta
Norrköping - Södertälje 87-62
(25-16, 23-14, 16-14, 23-18)
Poäng, Norrköping: Petras Balocka 20, Anton Saks 13, Fred Drains 11, Martin Ringström 11, Edgars Jeromanovs 7, Mikael Lindquist 7, Povilas Sakinis 6, Gordon Watt 5, Andrew Mitchell 4, Robertino Duric 3.
Södertälje: Jesper Andersson 18, Dino Pita 14, Mike Joseph 10, Tobias Borg 7, Wictor Grenthe 4, Alex Lindqvist 3, Adnan Chuk 2, Mantas Griskenas 2, Kenneth Simms 2.
Publik: 1 753.

(Norrköping leder med 1-0 i matcher)

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade