Foto: Bildbyrån
Duellen mellan de båda stjärnorna Johnell Smith och Rudy Mbemba blir något att se fram emot ikväll.

Fredag 13 Apr 2012 12:59

Inför: Semifinal #4 13/4

Ikväll är det dags för semifinal fyra i Basketligan herr. Både Södertälje och Norrköping har skaffat sig matchboll efter tisdagens hemmasegrar, men spelar nu båda på bortaplan. I Eurosport kan du se mötet mellan Borås - Norrköping.


LF BASKET - SÖDERTÄLJE:

Var: Pontushallen, Luleå.
När: Fredag 13/4 klockan 19:06.

Ikväll kan Södertälje ta sig till SM-final. Detta efter att laget vunnit den tredje matchen i tisdags med 89-78, och skaffat sig 2-1 i matcher. Trots siffrorna var det en jämn match in i slutminuterna. Att besegra LF i Luleå är dock allt annat än en enkel uppgift. Sist lagen möttes här vann LF bekvämt med 91-79.
– Det blir tufft, precis som varje match mellan de här lagen. För att vinna måste vi göra om det vi gjorde senast och i synnerhet i den fjärde perioden, för då hittade LF inte lösningarna mot oss, säger Södertäljes coach Vedran Bosnic till klubbens hemsida.

För LF:s del är en av nycklarna till seger att Rudy Mbemba steppar upp sitt spel. Hittills har hans dito i Södertälje, Johnell Smith, dominerat guardspelet stort. Även Urule Igbavboa, som gjort ett starkt slutspel, måste hitta ett sätt att bättre stoppa Södertäljes Kenneth Simms. Simms tillsammans med Smith och Dino Pita har gjort nästan 65% av alla Södertäljes poäng i semifinalserien.


BORÅS - NORRKÖPING:

Var: Boråshallen, Borås.
När: Fredag 13/4 klockan 19:06.
TV: Sänds på Eurosport och EurosportPlayer

Precis som i semifinalserien mellan Södertälje och LF har det blivit hemmasegrar i de tre tidigare matcherna mellan Borås och Norrköping. Senast vann Norrköping med 84-70, detta efter att Andrew Mitchell gjort 33 poäng.
– Det märktes på Andrew att han var riktigt sugen och laddad. Jag tycker han gjort flera starka insatser i slutspelet, bland annat mot 08 Stockholm men i tisdags var han verkligen "skitbra", säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

Ska Borås lycka ordna en femte och avgörande match i Norrköping på söndagkväll måste lagets offensiv fungera. I Norrköping vet man vad nyckeln till seger är.
– Håller vi Borås under 80 poäng är det bra, det är vårt mål. Då har vi en bra chans till seger. Det är dock svårare på bortaplan än hemma, men vi ska försöka, säger Sundberg.

Trots att pressen är stor på Borås ikväll ser lagets stjärna Omar Krayem fram emot matchen.
– Vi trivs med situationen. Vi är bara två matcher ifrån en plats i finalen, det är så vi ser det. Vi ska se till att det blir en femte match i Norrköping nu, säger Krayem till Borås Tidning.
– Vi kommer inte att förlora i Borås.