Foto: Bildbyrån
Uppsalas och coachen Bosse "Bössa" Eriksson går skilda vägar.

Onsdag 11 Apr 2012 22:48

Uppsala och "Bössa" går skilda vägar

"Det kom ärligt talat som en chock"

Bosse "Bössa" Eriksson kommer inte att coacha Uppsala Basket nästa säsong. Anledningen är att klubben och Bosse Eriksson såg olika på för många saker utanför planen och att klubben därför vill se en ny coachlösning till nästa säsong, det skriver klubben i ett pressmeddelande.

Till unt.se säger Eriksson att han var kallad till ett möte med klubben under onsdagen, i tron att diskutera klubbens framtid.
– Jag kom in till mötet med tron att vi skulle lösa en fortsättning, men så blev det inte. Det kom ärligt talat som en chock. Det var en envägskommunikation.

Det råder ingen tvekan om att "Bössa" är oerhört besviken på beskedet.
– Jag vet att jag står utan kontrakt och att de väljer att inte förlänga det, men min känsla är att jag får sparken, säger han till tidningen och fortsätter:
– Det känns trist, och särskilt då jag inte ens fick ett tack för mina fyra år som coach. Det är inte kul efter att ha varit i klubben som spelare i så många år. Jag är inte bitter, men jag är självklart besviken.

Inga aktuella namn ännu
Inga namn är i dagsläget aktuella som efterträdare utan klubben kommer att uppdatera sin kravprofil innan konkreta namn diskuteras.

Uppsala Basket förlorade denna säsong i den femte och avgörande kvartsfinalen mot Borås Basket och slutade på femte plats i tabellen, på samma poäng som fyran Borås och trean Sundsvall Dragons.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade