Foto: Jonas Dandanell, Pic-Agency.com
Basketen är fortsatt glödhet i Borås efter fredagens seger. Får Chris McKnight, Mike Palm och Co. fira även efter kvällens besök i Norrköping?

Tisdag 10 Apr 2012 15:53

Inför: Semifinal #3 10/4

Ikväll spelas de tredje semifinalerna i Basketligan herr. I båda matcherna står det 1-1 efter långfredagens vinster för Borås och LF Basket. Det är dessutom premiär för svensk basket i Eurosport, där du ser mötet mellan Södertälje - LF.


SÖDERTÄLJE - LF BASKET:

Var: Täljehallen, Södertälje.
När: Tisdag 10/4 klockan 19:06.
TV: Sänds på Eurosport och EurosportPlayer

Det var många som undrade hur LF skulle komma tillbaka efter debaclet, och 32 poängsförlusten i Södertälje under onsdagen. Svaret var glasklart - en match är ingen match. LF dikterade villkoren från start under fredagen och gav aldrig Södertälje någon större chans att ta kommandot i matchserien.

Att besegra Södertälje på bortaplan är dock en helt annan femma än på hemmaplan och ska LF ha någon chans måste man kontrollera storstjärnan Johnell Smith.
– De litar väldigt mycket till sitt ryggmärgsbeteende. Södertälje gör samma saker om och om och om igen. Om vi kan ta bort lite av det de vill göra i anfall så kommer de nästan alltid att försöka ge bollen till Smith som är den kreativa kraften tillsammans med Adnan Chuck, säger LF:s assisterande coach Fredrik Joulamo till Norrbottens-Kuriren.
– Vi måste se till att Smith inte får föra bollen hur han vill utan vi ska bestämma i vilka lägen han får den, fortsätter Joulamo.

"De var mer aggressiva"
Trots den stora segern i förra hemmamatchen gäller det för Södertälje att se upp.
– LF var mycket bättre i matchen i Luleå än i den första. De var mycket mer aggressiva än vi och de fick bestämma matchbilden. Det måste vi ändra på nu, säger Södertäljes Adnan Chuk till klubbens hemsida.

En an nycklarna för Södertälje blir att försöka hålla LF på en så låg siffra som möjligt. I fredags släppte man in hela 91 poäng.
– De 91 poäng vi släppte in i Luleå är långt mer än vad som är bra. Kombinationen av att LF fick ta klart mer returer och att vi hade ovanligt många turnovers bidrog till att det gick som det gick, säger Dino Pita, som gjorde 16 poäng i fredags.

Södertälje kan mönstra bästa möjliga lag, precis som LF där lagkaptenen Emil Salon är tillbaka i spel efter att ha missat de senaste matcherna.


NORRKÖPING - BORÅS:

Var: Stadium Arena, Norrköping.
När: Tisdag 10/4 klockan 19:04.

Även mellan Norrköping och Borås har lagen försvarat sin hemmaplan än så länge. Detta efter att Borås i fredags vunnit en poängrik tillställning med 96-85. Trots siffrorna var matchen jämn ända in i slutminuten. Norrköping hamnade tidigt i underläge, men kämpade sig ikapp.
– Vi blev tagna på sängen i början. Borås visade att de verkligen ville vinna och det var vi inte med på, säger Dolphins assisterande coach Jesper Sundberg till klubbens hemsida.

En teknisk foul på Gordon Watt i slutet av den tredje perioden visade sig bli matchavgörande.
– Helt klart blev det matchavgörande. Istället för vår boll, fick de två straffkast och bollen, säger Sundberg.

För Norrköpings del handlar det om att försöka diktera villkoren i matchen och inte falla in i Borås spel.
– Vi kan spela det spel Borås vill, snabbt och med mycket poäng. Individuellt är vi med, men då får Borås precis som de vill. Vi vill inte anpassa vårat spel efter deras. Nu måste vi markera i försvaret. Offensivt vet vi vad vi kan, säger Sundberg.

Ayuba enda avbräcket
Ska Borås lyckas knipa en bortaseger ikväll måste laget prestera bättre anfallsbasket än man gjorde vid sitt senaste besök. Då höll Norrköping västgötarna under 80 poäng. Borås är som bäst när det blir poängrika matcher.

Norrköping kan ställa upp med samma lag som i fredags, vilket betyder att enbart långtidsskadade Dee Ayuba saknas. Borås väntas ställa upp med bästa möjliga lag.