Foto: Bildbyrån
Jonas Jerebko, här i sin senaste landslagsmatch på hemmaplan, har idag tackat nej till medverkan i sommarens EM-kval.

Måndag 2 Apr 2012 16:27

Ingen Jerebko i sommarens EM-kval

Jonas Jerebko meddelade idag att han inte kommer medverka i sommarens EM-kval. Ett beslut som givetvis påverkar Sveriges chanser att ta sig till EM 2013.
– Det här har inte varit enkelt för mig, säger Jerebko.

Efter att ha gått igenom frågan med sin NBA-klubb Detroit Pistons har Jonas Jerebko bestämt sig att han behöver tid för att fullt ut rehabilitera sig efter hälseneskadan hösten 2010.
– Att slita av hälsenan var fruktansvärt och jag börjar först nu se resultatet av jobbet med att komma tillbaka till 100 procent. Jag har pratat igenom det här med Pistons tränings- och coachstab, samt general managern Joe Dumars. Ju mer vi har diskuterat, ju mer har jag förstått att jag behöver följa ett noga upplagt träningsprogram i sommar. På grund av NBA-lockouten sommaren 2011 kunde jag inte göra det då. Tyvärr kan jag då inte göra som jag normalt skulle vilja göra under sommaren, inklusive att spela EM-kval med Sverige, säger Jerebko i ett pressmeddelande.

Trots att Sveriges klart största stjärna inte spelar i sommar står målet fast - Sverige ska till EM 2013 i Slovenien.
– Jonas besked ändrar ingenting ur mitt, resten av landslagsstabens, spelarnas eller förbundets perspektiv. Jag är helt motiverad att bygga vidare på det lag som överraskade sommaren 2011. Det laget blev bättre och bättre, och imponerade genom att slå Rumänien och Azerbajdzjan med 49 respektive 67 poäng, säger förbundskapten Brad Dean.

Önskar all framgång
– Jag uppskattar verkligen vad förbundet och landslagsledningen har gjort för mig och för att göra det möjligt för mig att spela för Sverige. Jag önskar laget, spelarna och coachstaben all framgång i EM-kvalet. Jag ser med stolthet fram emot att få chansen att spela för Sverige igen, fortsätter Jerebko.

Sverige inleder programmet inför EM-kvalet 19 juli. Då samlas laget för träningar och två turneringar, som förberedelse inför EM-kvalet som börjar på bortaplan mot Bulgarien den 15 augusti.

Vad tror du? Har Sverige fortfarande en realistisk chans att ta sig till EM 2013? Tyck till i kommentarsfältet till höger.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade