Foto: Bildbyrån
Borås coach Pat Ryan är övertygad om att det blir en betydligt tätare match ikväll än tidigare.

Måndag 2 Apr 2012 16:01

Inför: Kvartsfinal #5 2/4

Ikväll ska det avgöras vilka två lag som gör Norrköping Dolphins och Södertälje Kings sällskap i semifinal. Båda matcherna kan du se direkt på Webb-TV. Direktlänk hittar du i brödtexten.


SUNDSVALL - LF BASKET:

Var: Sporthallen, Sundsvall.
När: Måndag 2/4 klockan 19:04.
Webb-TV: http://www.24norrbotten.se/#date=live

I fredags var det kniven mot strupen för Sundsvall. Laget var efter övertidsförlusten i tisdags uträknade av de flesta, men via en 13-0 run i slutet av fredagens match kunde man utjämna till 2-2 i matcher. Nu väntar en helt avgörande drabbning ikväll.
– Det var en skön seger senast. Men det gäller att hålla sig balanserad. Det är först till tre och vi behöver fortfarande vinna en match till för att ta oss vidare. Vi får inte sväva iväg bara för att vi vann senast, säger Sundsvalls coach Peter Öqvist till Dagbladet.
– Vi hade en bättre bollrörelse och hjälpte varandra att komma till avslut på ett bättre sätt senast och det vill jag se även nu. Och att vi fortsätter att spela aggressivt i offensiven och tar fram de vinnarskallar vi visade uppe i Luleå, fortsätter Öqvist.

Tunga skador
LF Basket var hårt skadedrabbat i fredags, men till dagens match ser det betydligt ljusare ut. Amerikanen Marcus Relphorde är tillbaka efter sin hjärnskakning, och Martin Pahlmblads stukade fot har blivit betydligt bättre.
– Han kan nog spela på 70 procent av sin kapacitet, säger LF:s coach Charles Barton tll NSD.

Däremot kommer inte Emil Salon till spel på grund av en knäskada. Sundsvall kan troligen ställa upp med bästa möjliga lag, även om det råder vissa "skadekänningar" på ett par spelare.

På plats i Sundsvall kommer även ett 50-tal tillresta LF-supportrar att finnas.
– Det är klart att det kommer att bli betydelsefullt för oss. Vi får ett 50-tal supportrar som kan ge oss energi och kraft, säger LF:s assisterande coach Frederik Joulamo till Norrbottens-Kuriren.


BORÅS - UPPSALA:

Var: Boråshallen, Borås.
När: Måndag 2/4 klockan 19:04.
Webb-TV: mms://streaming.streamteam.nu/basket42

Det är dags för säsongens nionde möte mellan dessa båda lag, och faktum är att hittills har inget lag vunnit på bortaplan. På förhand talar det alltså starkt för Borås, eller?
– Vi har absolut chansen, men vi måste göra rätt saker och göra dem till hundra procent. Det finns inga nya saker att plocka fram, säger Uppsalas coach Bosse Eriksson till UNT och fortsätter:
– Första matchen i Borås gav vi oss verkligen chansen att vinna och vi ledde med sex minuter kvar, men vi fick inte bollen i korgen. Den andra matchen är en bortkastad chans. Vi får inte hamna på hälarna och sätta oss i en position där vi tvingas jaga.

"Kommer bli tufft"
Borås coach Pat Ryan är övertygad om att det blir en betydligt tätare match än tidigare.
– Det gäller att komma så förberedd som möjligt och se till att vi är som bäst när det gäller. Det kommer att bli tufft, men vi har en jättebra känsla av att kunna avgöra på hemmaplan, säger han.

Efter fem matcher (fyra kvartsfinaler och en seriematch) mot varandra på kort tid finns det inte många hemligheter kvar att ta fram. Det lag som vill mest kommer ställas mot Norrköping Dolphins, i semifinal, på onsdag.

Precis som LF har Uppsala anordnat en supporterbuss till Borås. Strax innan lunchtid satte sig ett 60-tal supportrar, den drygt 50 mil långa resan till Västergötland.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade