Onsdag 28 Mar 2012 10:25

Eurosport direktsänder SM-slutspelet

Idag blev det klart att Eurosport sänder SM-slutspelet i Basketligan herr. Eurosport kliver in från och med semifinal 3, bäst av fem, och direktsänder sedan tills något lag vunnit SM-guldet.

Blir det fyra eller fem semifinaler sänder Eurosport även från dem samt alla matcher i SM-finalen, maximalt sju stycken.
– Vi är mycket glada över att kunna ge Sveriges alla basketälskare möjligheten att följa det spännande slutspelet i Basketligan herr direkt på tv. Vårt avtal med Svenska Basketbollförbundet bekräftar Eurosports ambition att satsa mer på svenska sporträttigheter, säger Amanda Evans, VD för Eurosport i Norden.

Svenska Basketbollförbundet är mycket nöjt med avtalet med Eurosport och gläds åt att kunna visa kampen om SM-guldet för tv-tittarna.
– Det ska bli enormt roligt att samarbeta med och visa upp oss i Eurosport. I fjol gick SM-finalen till sju matcher och bjöd på strålande underhållning. Vi hoppas att vi får bjuda på liknande basketgodis nu, säger Hans von Uthmann, ordförande i Svenska Basketbollförbundet.

Preliminärt spelas den tredje semifinalen tisdag 10 april. SM-finalen, i bäst av sju matcher, är planerad att inledas tisdag 17 april.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade