Foto: Bildbyrån
Efter blygsamma 52 poäng i fredags gäller det för Hlynur Baeringsson och hans Sundsvall att hitta tillbaka till sitt offensiva spel.

Tisdag 27 Mar 2012 13:25

"Handlar om att ta en smäll och resa sig"

I fredagens kvartsfinal borta mot LF Basket gjorde Sundsvall Dragons endast 52 poäng, vilket är den överlägset sämsta siffran laget presterat under säsongen. Ikväll drabbar lagen samman igen, den här gången i Sundsvall.
– Slutspel handlar om att kunna ta en smäll och resa sig, säger Hlynur Baeringsson.

De regerande mästarna Sundsvall Dragons är ett av Sverige bästa lag offensivt. Efter stjärnsmällen i Luleå i fredags, då laget endast sköt i 52 poäng gäller att nu att hitta tillbaka den offensiv som laget visat prov på tidigare under säsongen.
– Efter matchen senast pratade vi om att inte låta det här sänka oss. Nu är det slutspel och den matchen innebar bara en seger för LF, slutspel handlar om att kunna ta en smäll och resa sig, säger Sundsvalls Hlynur Baeringsson till Dagbladet och fortsätter:
– Att förlora stort kan nästan vara bättre, även om man alltid vill vinna. Förlorar man med en poäng på sista skottet kan det vara tufft att komma tillbaka mentalt. Och det här var bara en match.

Skarpskytten Jakob Sigurdarson, som endast fick i 3/12 skott ger sin syn på fredagens match.
– Senast inledde vi bra innan vi missade några skott som vi brukar sätta och efter det tappade vi lite tro och gick ifrån varandra som lag. För mig personligen spelar det ingen roll att vi förlorade stort, det kan vara enklare än att förlora med en eller två. I den sista matchen i grundserien förlorade vi stort borta mot LF och sedan spelade vi helt annorlunda och vann hemma. Vi vet att vi kan göra det, så nu måste vi göra det.

Måste stjäla en match
Trots utskåpningen senast är det 1-1 i matcher och faktum kvarstår - LF måste stjäla minst en match i Sundsvall för att gå till semifinal.
– Vi har två chanser kvar att vinna i Sundsvall och vi vill göra det så fort som möjligt. Även om det är Sundsvalls hemmaplan och de är starka där så tycker jag att vi tog initiativet i serien senast genom att sätta ned foten ordentligt, säger LF:s assisterande coach Fredrik Joulamo.

För Sundsvalls del handlar det om att gå tillbaka till grundera.
– Det finns en massa grejer vi kan göra bättre. LF är duktiga, det är det inget snack om. Men offensivt gör vi inte det vi ska. Vi får gå tillbaka till grunderna, ta ett steg tillbaka för att ta två steg framåt. Och vi måste spela basket tillsammans. Senast hade vi fem assist på en hel match och det händer inte ofta, vi brukar ligga kring 20, säger lagets coach Peter Öqvist.

Inga avbräck
Både Sundsvall och LF kan mönstra bästa möjliga lag ikväll. Pavel Ermolinskij avstod måndagens träning, men är redo för matchen. I LF är Christopher Ryan fit for fight igen efter sin sjukdom.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade