Måndag 26 Mar 2012 08:15

Team Of The Week #8

Det har åter blivit dags för "Team Of The Week". Varje måndag utser vi veckans bästa lag i Basketligan herr- och dam, ett lag från vardera serie.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer "Veckans lag".

Basketligan herr:

Johnell Smith (G), Södertälje
Södertäljes bolltrollare Johnell Smith har gjort två lysande kvartsfinaler hittills - 26p i tisdags följdes upp med hela 38 poäng i fredagens match. Södertälje har nu ett jätteläge att avancera till semifinal.

Edgars Jeromanovs (G), Norrköping
Utan sin lettiske guard hade Dolphins inte varit nära att matcha 08 i lördags, nu hängde laget med hyfsat tack vare 31 poäng från Jeromanovs. Ska det bli avancemang krävs det dock att fler spelare i det stjärnspäckade laget kliver fram.

Jason Thomas (F), Borås
Fortsätter imponera i match efter match. Var planens bästa spelare när Borås slog Uppsala. Jason är en nyckelspelare för sitt lag och levererar alltid bra siffror - den här gången blev det 19 poäng och 12 returer.

Hlynur Baeringsson (F), Sundsvall
Visserligen blev det platt fall för Sundsvall i fredags mot LF, men den i laget som kommer undan med godkänt är Baeringsson - 13 poäng, 11 returer och en stark kämpainsats. Precis som i tisdagens segermatch där den isländske forwarden stod för 16 poäng (6 returer).

Kenneth Simms (C), Södertälje
Hade det inte varit för Simms insats i tisdags är det troligt att det varit 1-1 i matcher mellan Södertälje och Solna. Simms imponerade stort med en tung "double-double": 27 poäng och 12 returer.


Basketligan dam:

Ashley Key (G), Mark
Gjorde ingen stor match när Mark föll uppe i Luleå med 58-95, visserligen 16 poäng, men 6/21 satta skott är ingen vidare utdelning. Desto bättre i returen i lördags, då klev Ashley fram och visade vägen med sina 35 poäng, 9 returer och 7 assists.

Frida Aili (G), Northland
Frida är kvar på listan sedan förra veckan - vilket utan tvekan är befogat. Frida har varit Northlands klart bästa spelare i de två semifinalmatcher man spelat mot Mark - 23 respektive 20 poäng har det blivit från Ailis sida.

Binta Drammeh (F), Telge
Det råder ingen tvekan om att Binta, och hela Telge är i grym form just nu. I veckan blev det två nya "double-doubles" för Binta - 10+10 i måndagens match följdes upp med 21+14 i lördags. Vem ska stoppa henne?

Agnes Nordström (F), Sallén
Försöker så gott hon kan i kampen med tjejerna i Telge. Är dessvärre alltför ensam, och det blev inte bättre av att Erika Valek gick sönder och inte kan spela mer den här säsongen. Agnes har gjort 14 poäng i båda semifinalerna hittills.

Amanda Zahui (C), Telge
Konkurrensen på centerpositionen är inte mördande i de lag som är kvar i slutspelet, men Amanda fortsätter prestera stabila insatser. 10 poäng + 9 returer i lördags, och 20+7 i den första semifinalen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade