Foto: Bildbyrån
Idag blev det klart att Dennis Aulander fortsätter som headcoach för Jämtland Basket.

Onsdag 21 Mar 2012 12:06

Aulander stannar i Jämtland

"Pappa, du är ju basket"

Efter en hel dels funderade de senaste veckorna meddelar Jämtlands headcoach Dennis Aulander idag att han stannar i klubben.
– Basketmässigt har detta varit det roligaste jag gjort på mycket länge, säger Aulander.

Idag meddelade Jämtlands coach Dennis Aulander att han fortsätter som headcoach i Östersundsklubben även nästa säsong.
– Basketmässigt har detta varit det roligaste jag gjort på mycket länge. Det har varit ett fantastiskt stimulerande år. Samtidigt har det också varit väldigt tufft, tuffare och svårare än jag kanske hade föreställt mig, säger Aulander till basketsverige.se och fortsätter:
– Erfarenheterna jag har samlat på mig i år är ju otroligt värdefulla nu när jag och hela föreningen tar sikte på nästa år. Jag har den djupaste respekt för mina kollegor som varit verksam i denna brasch mycket längre än vad jag har. Det här ett yrke som potentiellt "dödar", vid varje förlust så tenderar man att andas genom sugrör medan vid varje vinst så öppnas hela världen upp.

Kommer familjen att flytta upp till Östersund nu?
– Familjen kommer stanna kvar hemma i Bankeryd. Jag har aldrig kunnat ha det yrke jag har, om det inte vore för familjen i allmänhet och min hustru, Sussi - i synnerhet. Jag hoppas att vi kan hitta ett tillfälle åt henne i framtiden då hon får leva sin dröm på samma sätt som nu är fallet för mig. Däremot kommer jag alltid få leva med dåligt samvete gentemot barnen.
– Men det var som min äldsta flicka sa: "Pappa, du är ju basket", sådant värmer. Som coach har jag inte uträttat ett skit ännu, men jag ser fram emot att ta nästa steg i min coachkarriär och etablera mig i den här branschen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade