Foto: Bildbyrån
Basketsverige.se har hört med Sundsvalls coach Peter Öqvist vad han tror om årets slutspel.

Tisdag 20 Mar 2012 09:19

Hallå där: Peter Öqvist

Coach i Sundsvall Dragons

Ska Sundsvall lyckas försvara sitt SM-guld från i fjol? Ikväll kanske vi får början på svaret, då det är det dags för den första kvartfinalen mellan Sundsvall - LF Basket. Basketsverige har stämt av läget med Sundsvalls coach Peter Öqvist inför tisdagens match.

Hur ser du på grundserien som varit?
– Vår resa har varit lite sönderryckt med skador och därmed byten av spelare. Jag tycker att stommen i laget gjort ett fantastiskt jobb för att bibehålla en nivå som resulterat i en topp3-placering

Hur är formen i truppen?
– Det är lite svårbedömt. Vi går in i slutspelet med tre raka förluster, men samtidigt har de kommit mot tre riktigt starka lag. Två (Södertälje och LF) av förlusterna kom på bortaplan också. I övrigt är känslan bra, träningarna ser bra ut och grabbarna vill bara att det skall dra igång nu.

Vad tror du om kvartfinalmotståndet LF Basket?
– Det blir riktigt tufft. LF är ett vasst lag och de går nog in i kvarten med en bra känsla och ett nytt självförtroende med Rudy (Mbemba) tillbaka. De har ett antal duktiga scorers och det gäller att vi är skarpa defensivt.

Vad tror du blir nyckeln till seger?
– Vi behöver bromsa deras offensiv och tvinga dem till svåra avslut.

Vad har ni för målsättning i slutspelet?
– Föreningens officiella målsättning är topp4. Men alla i den här staden och föreningen vill ju såklart inget hellre än att vinna ett nytt guld.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade