Måndag 19 Mar 2012 10:00

Team Of The Week #7

Det har åter blivit dags för "Team Of The Week". Varje måndag utser vi veckans bästa lag i Basketligan herr- och dam, ett lag från vardera serie.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer "Veckans lag".

Basketligan herr:

Terrence Oglesby (G), Örebro
Den tidigare Sundsvallspelaren Oglesby har gjort flera fantastiska matcher i Örebro. I säsongens sista match mot Solna blev det hela 33 poäng från Terrences sida, det var första gången han var över 30+.

Rhys Carter (G), Uppsala
Fortsätter leverera starka insatser. I segermatchen mot Borås blev det 29 poäng från australiensarens sida, vilket var andra matchen i rad han gjorde nästan 30 poäng. Förutom att göra mycket poäng leder Carter sitt lag på ett föredömligt sätt, och det kan räcka långt för Uppsala i slutspelet.

Jason Thomas (F), Borås
Var Borås bästa spelare i förlustmatchen mot Uppsala. Fick en större roll än tidigare då Mike Palm saknades. Jason tog uppgiften på rätt sätt och gjorde även sin andra "double-double" i Boråströjan: 21 poäng + 12 returer.

Marcus Relphorde (F), LF Basket
Det var en riktigt stark insats som LF stod för mot Sundsvall i grundseriens sista match. Relphorde var planens gigant och även om han bara spelade 24 minuter blev det 23 poäng från amerikanens sida. Det var fjärde matchen i rad han gjorde mer än 20 poäng.

Johan Åkesson (C), 08 Stockholm
Vi är inte bortskämda med svenska centrar av Johan Åkessons kaliber. I tisdagens genrep inför veckans kvartsfinalserie mot Dolphins noterades Johan för en mäktig "double-double": 20 poäng och 16 returer.


Basketligan dam:

Erika Valek (G), Sallén
Var kanske den bästa spelaren i matchserien mot Solna och en stor anledning till att Sallén tog sig till semifinal. I den första kvartsfinalen blev det 22 poäng och i returen 18, dessutom 16 assists totalt.

Frida Aili (G), Northland
Frida ser ut att vara i riktigt bra form för tillfället. Mot 08 Stockholm blev det 17 respektive 16 poäng i de två matcherna. Inte omöjligt att siffrorna varit ännu bättre om matchserien inte varit avgjord tidigt.

Agnes Nordström (F), Sallén
Hade svårt i första matchen mot Solna, 8 poäng, vilket är blygsamt för Agnes del. Klev fram rejält i returmatchen och var planens bästa spelare när Sallén vann i Solna. Agnes gjorde då 19 poäng och tog 6 returer.

Pamela Rosanio (F), Solna
Gjorde en stark match i Uppsala där Solna föll med 69-72. Inledde med att göra 9 poäng i första perioden, totalt 16. Följde upp den insatsen med 14 poäng i returmatchen.

Katarina Andersson (C), Solna
Imponerade stort i båda matcherna mot Sallén. 25 poäng i onsdagens match följdes upp med 10 poäng + 11 returer i fredagens returmatch. Katarina har gjort 10 poäng eller mer i 27/29 matcher under säsongen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade