Foto: Bildbyrån
Louice Halvarsson, här i en match med landslaget, är en nyckelspelare i sitt italienska lag Bracco Geas.

Torsdag 15 Mar 2012 12:26

Proffskollen Dam #2 2012

I Europa börjar grundserierna gå mot sitt slut. I USA startade March Madness i veckan, och till helgen är det dags för våra blågula representanter att kliva in. Vi har full koll på hur det gått för våra svenska utlandsproffs.

Frida Eldebrink (USK Praha, Tjeckien)
USK Praha är fruktansvärt överlägsna i Tjeckien och kommer vinna guldet, något annat är otänkbart. Igår (läs ondag) tog laget sin 32:a raka ligaseger efter 100-61 hemma mot Slovanka. Det var den sista grundseriematchen för säsongen.

Frida startade, precis som vanligt, spelade 23 minuter och gjorde 7 poäng. Nu väntar en välbehövlig vila för seriesegrarna innan slutspelet startar senare under månaden.

Louice Halvarsson (Bracco Geas, Italien)
Bracco Geas ligger kvar på åttondeplats (9-12) med en match kvar av grundserien. I helgen blev det förlust borta mot femteplacerade Lucca med 55-68. Louice noterades för 11 poäng och 8 returer, dessutom mindre smickrande 8 turnovers.

I hemmamatchen mot Parma tidigare under veckan blev det seger med 80-64. Tyvärr hamnade "Lollo" tidigt i foulproblem vilket gjorde att det bara blev 16 minuter: 4 poäng och 4 returer.

Farhiya Abdi (Frisco Brno, Tjeckien)
Är det något lag som möjligtvis skulle kunna hota USK Praha om guldet är det Frisco Brno, men det känns tveksamt i dagsläget. I den avslutande grundseriematchen mot VS Praha blev det förlust hemma med 73-77.

Farhiya startade matchen, spelade i 33 minuter, gjorde 7 poäng och tog 5 returer. Det var klart under hennes snitt som är 14.6 poäng och 6.9 returer.

Elin Eldebrink (USK Praha, Tjeckien)
Elin snittar under säsongen 5.7 poäng, 2 returer och 2.3 assists på cirka 18 minuters speltid. I onsdagens segermatch mot Slovanka blev det 6 poäng på 17 spelade minuter.

Martina Stålvant (Frisco Brno, Tjeckien)
Hade precis som sin lagkamrat Farhiya ingen större lycka i förlustmatchen mot VS Praha. Martina gjorde inga poäng, men tog 1 retur på 8 spelade minuter.

Stefanie Yderström (University of Miami, USA)
Stefanie är en av topplaget Miamis nyckelspelare. Hon har startat i samtliga lagets matcher (30 stycken) och snittar 11 poäng, 1.5 returer och 2.2 assists.

Under veckan startade NCAA-slutspelet i USA (March Madness). För åttonde rankade Miamis del väntar match mot Idaho State på lördag. Det är en match där Miami är stora favoriter och bör ha bra chans att ta sig vidare ifrån.

Danielle Hamilton-Carter (Georgia Tech, USA)
Danielle gör sitt andra år på Georgia Tech, där hon snittar nästan 11 minuter per match. Georgia Tech är ett av de 15 bäst rankade universiteten på damsidan och konkurrensen om minuterna är stentuff. I 5/31 matcher den här säsongen har hon fått chansen från start.

I slutspelet, där Sacred Heart University väntar på söndag är Georgia Tech stora favoriter.

Frida Fogdemark (Georgia Tech, USA)
Spelar precis som Danielle i Georgia Tech, där hon gör sitt andra år. Frida har fått spela i 26 matcher den här säsongen, dock ingen från start. Hon snittar 6.6 minuter och 3 poäng.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade