Alexandra Ferm gör poäng
Foto: Bildbyrån
Alexandra Ferm (t.h) är tillbaka i Northland efter två månaders skadefrånvaro.

Onsdag 14 Mar 2012 13:53

Inför: Kval till semifinal 14/3

Ikväll går Basketligan dam in i sitt semifinalkval. Sallén - Solna och 08 Stockholm - Northland gör upp om de två sista semifinalplatserna. Returmatcherna spelas på fredag.


SALLÉN - SOLNA:

Var: Fyrishov, Uppsala.
När: Onsdag 14/3 klockan 19:00.
Webb-TV: mms://streaming.streamteam.nu/baskets1

Sallén hade inga som helst problem att vinna sin kvartsfinalseriegrupp. Laget vann samtliga sex matcher och visade bra form, bland annat slog man 08 Stockholm i helgen med hela 69-39. Solna däremot hamnade sist i sin grupp och förlorade alla sex matcher.

När lagen möttes i Uppsala tidigare under säsongen vann Sallén med 87-76, då spelade man utan både Agnes Nordström och Chioma Nnamaka.
– Det blir spännande. Det har varit mycket snack om att det ska vara en nackdel att vi kommer från en sämre grupp, att vi inte har haft matcher med lika tufft tempo som den bättre gruppen. Men fakta är att Solna har torskat sex raka och vi har vunnit sex raka och det är till vår fördel, säger Salléns coach Jenny Håkansson till UNT.

Agnes Nordström plågas av problem med en fot, men hon kommer inte missa kvällens drabbning.
– Det gäller att bita ihop under matcherna och sedan lägga upp en bra plan mellan matcherna. Jag tänker inte missa någon match, säger Nordström.

För Solnas del är det första gången sedan 2002 som laget inte gått direkt till semifinal. På klubbens hemsida lägger man över all press på motståndarna:
"Vi är inte favoriter i serien mot Sallén. Men vi har ett lag som har all kapaticitet till att ta oss till semifinal och även final om bollarna studsar åt rätt håll"08 STOCKHOLM - NORTHLAND:

Var: Fryshuset, Stockholm.
När: Onsdag 14/3 klockan 19:00.

08 Stockholm slår i underläge mot storfavoriten Northland. Lagets stora chans är att få med sig ett bra resultat ikväll till returen i Luleå på fredag. Det kommer bli en tuff uppgift, men inte omöjligt.
– Vi kommer till spel med en ordentlig revanchlust efter den mindre lyckade insatsen mot Sallén. De sista dagarnas träning har sett riktigt bra ut och vi kommer kämpa som tokar för att få chansen att spela flera matcher, säger 08:s coach Åke Bärlin till klubbens hemsida.

I Northland gör Alexandra Ferm efterlängtad comeback efter en tids skada.
– Jag är ännu inte tillbaka till hundra procent. Knäet är bra, men nu är det den mentala biten som måste tränas så att jag inte är rädd för att gå för fullt, säger Ferm till Norrbottens-Kuriren.

Northland har vunnit båda mötena med 08 Stockholm tidigare under säsongen. Nyckeln till seger även ikväll ligger i att kontrollera tempot.
– Det är ett snabbt lag som breakar väldigt mycket och det är något som vi måste kontrollera. Vi försöker fokusera mer på vårt spel än att titta på dem och det tycker jag är bra, säger Ferm.

08 Stockholm kommer till spel utan skadade Abigail Asoro och Anna Stoltz.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade