Foto: Bildbyrån
Rhys Carter blev på nytt poängbäst för Uppsala med sina 29 poäng, precis som mot Jämtland.

Tisdag 13 Mar 2012 21:52

Uppsala vann – men missar fjärdeplatsen

LF segrade i prestigemötet

Uppsala behövde vinna med 33 poäng för att stjäla fjärdeplatsen från Borås. Seger blev det också, med 14 poäng, och det ger Borås fördelen av en extra hemmamatch.
– Jag tycker att vi spelar bra idag, säger Rhys Carter som blev poängbäst.

Det var mycket fokus på Uppsalas, förmodligen helt omöjliga, uppdrag att försöka vinna med 33 poäng eller mer för att på så sätt ta över fjärdeplatsen och favören av hemmaplan mot Borås.

Drömstart för Uppsala
Det började också bra för Uppsala som inledde med att göra 7-0 i en rasande takt mot ett Borås som saknade både Mike Palm (sjuk) och Ryan Zamroz (skadad).

Men Borås kom tillbaka och jämnade ut spelet inför den andra perioden. Första halvlekens avslutande minuter fick dock Uppsalapubliken att på nytt hoppas och i paus var ledningen hela 17 poäng.

Publiken fick en försmak på kvartsfinalserien
Men givetvis skulle uppdraget misslyckas. Uppsala vann dock matchen, klart dessutom, och publiken i Fyrishov fick en liten försmak av vad som väntar. Inte minst kampen mellan Uppsalas Mannos Nakos och Borås Omar Krayem som också fick publiken att tända till ordentligt.

Den här gången fick båda spelarna vara kvar på planen tiden ut, men räkna med en ännu tuffare duell i kvartsfinalserien.
– Mannos är min vän, det där är bara kul. Jag vill ha någon att tävla mot i matcherna, men det är bara kärlek, säger Omar Krayem.

Mannos Nakos däremot höll inte riktigt med.
– Min vän? Knappast va. Det kan han ju tro, säger Mannos Nakos och skickar en tydlig signal till Krayem inför fortsättningen.

Vad publiken i Fyrishov tyckte om Omar Krayem gick inte att ta miste om, men Krayem själv trivdes.
– Jag älskar det verkligen. Så fort dem skriker mitt namn så blir jag extra motiverad.

29 poäng av Rhys Carter – igen
För andra matchen i rad stod Rhys Carter för poängen i Uppsala. 29 stycken, precis som i Jämtland senast, men Carter själv hade ingen aning om det.
– Jasså, gjorde jag så mycket? Det kändes inte så. Men jag fick några öppna treor, och det ökade på produktionen.

Ni behövde vinna med 33 poäng, hur mycket tänkte ni på det?
– Det är klart att vi vill vinna alla matcher och med så mycket poäng som möjligt. Men samtidigt ville vi spela det spel som vi kan, och som vi ska göra i slutspelet, och jag tycker att vi spelar bra idag.

Hittills har ni inte vunnit mot Borås på bortaplan, hur ska ni lyckas i slutspelet?
– Senast vi mötte dem i Borås så var vi fortfarande riktigt dåliga på bortaplan, sedan dess har det gått betydligt bättre. Allt handlar om att känna trygghet, och vi känner att vi kan slå vilket lag som helst på bortaplan, avslutar Rhys Carter.

LF Basket storvann i betydelselös match
I Luleå möttes två andra blivande kvartsfinalmotståndare. Men så mycket match blev det aldrig mellan LF och Sundsvall. Hemmalaget dödade matchen direkt i den första perioden, 34-8. Matchen vann också LF med förkrossande 105-83 till slut, men räkna med ett helt annat resultat när lagen möts i Sundsvall om en vecka.

Fakta
Uppsala - Borås 95-81
(24-19, 31-19, 19-22, 21-21)
Poäng, Uppsala: Rhys Carter 29, Delvon Johnson 26, Johan Jeansson 14, Mannos Nakos 11, Stefan Grundbeg 9, Conor Grace 3, Rickard Eriksson 2, Odin Lindell.
Borås: Omar Krayem 24, Mattias Göransson 21, Chris McKnight 19, Milos Paravinja 8, Henrik Carlsson 6, Mattias Göransson 3.
Publik: 985.

LF Basket - Sundsvall 105-83
(34-8, 30-29, 23-24, 18-22)
Poäng, LF: Marcus Relphorde 23, Rudy Mbemba 19, Andreas Person 13, Urule Igavboa 12, Christopher Ryan 12, Keith Ramsey 10, Tim Kerney 5, Emil Salon 2, Samir Ali 2.
Sundsvall: Jacob Sigurdarson 24, Johan Pierre 20, Mark Tyndale 11, Andre Nilsson 10, Nenad Zivcevic 9, Hlynur Baeringsson 4, Dino Gregory 3, Tom Lidén 2.
Publik: 1 641.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade