Jenny Håkansson
Foto: Bildbyrån
Salléncoachen Jenny Håkansson inför kvällens match: – Jag vill inget annat än att slå Norrköping.

Onsdag 7 Mar 2012 16:30

Tre lag slåss om en plats

Slutspelsdramatiken i Basketligan dam

Ikväll spelas den näst sista omgången i Basketligan dams kvartsfinalserie. Vi har koll på alla förutsättningar inför kvällens matcher.

Från den första gruppen har Telge och Mark säkrat avancemang direkt till semifinal. Northland och Solna, som kommer sluta på tredje respektive fjärdeplats kommer spela kvartsfinal mot de två topplagen från den andra gruppen. Det står klart trots att två omgångar återstår.

Sallén ser ut att vinna kvartsfinalseriegrupp 2, laget står på fyra segrar av fyra möjliga inför kvällens bortamatch mot Norrköping Dolphins. Ett Dolphins som måste vinna för att hålla slutspelsdrömmen vid liv.
– Om vi kommer nära en maxprestation ska det räcka, säger Dolphins coach Lasse Johansson till NT.

Sallén är dock ett lag som Dolphins inte slagit ännu under säsongen.
– Nyckeln blir att få stopp på deras motor Erika Valek, även om hon är långt ifrån det enda som vi måste ha koll på. Vi måste komma upp i samma nivå som i segermatchen mot 08, säger Johansson.

"Vill spela ihop oss"
Det räcker dock inte för Dolphins att slå Sallén ikväll och även Visby på lördag. Laget behöver dessutom få hjälp av Sallén i sin sista match mot 08 Stockholm.
- Jag räknar med att två hemmasegrar räcker, men 08 måste ju få stryk borta mot Sallén, säger Johansson.

Uppsalaget är fast beslutna om att försöka gå obesegrade genom gruppen.
– Vi vill spela ihop oss inför kvartsfinalen och vi vill gå obesegrade från gruppen, Just nu vill jag inget annat än att slå Norrköping som är den svåraste motståndaren i gruppen, säger Salléns coach Jenny Håkansson till UNT.

Seger ett måste
Ett annat lag som vill blanda sig in i slutspelsfajten är Visby. Visby står på 1-3 inför kvällens bortamatch mot 08 Stockholm - en seger är ett måste om den avslutande matchen mot Dolphins på lördag ska betyda något.
– Visst blir det tufft, men vi lever och kommer att göra allt för att få en avgörande match i Norrköping till helgen, säger Visbys coach Mikael Blomqvist till helagotland.se.

Det allra bästa utgångsläget har ändå 08 Stockholm som just nu innehar andra platsen. Seger mot Visby, samtidigt som Dolphins förlorar gör att Stockholmslaget tar sig till kvartsfinal. Det är med andra ord upplagt för rejäl dramatik under kvällen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade