Måndag 5 Mar 2012 10:08

Team Of The Week #5

Det har åter blivit dags för "Team Of The Week". Varje måndag utser vi veckans bästa lag i Basketligan herr- och dam, ett lag från vardera serie.

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer "Veckans lag".

Basketligan herr:

Olivier Ilunga (G), 08 Stockholm
Gjorde sin klart bästa insats under säsongen när 08 tog en fin skalp i derbyt mot Solna (89-77) och i praktiken säkrade en slutspelsplats. "Ollie" gjorde 28 poäng och var matchens bästa spelare. Det var första gången den här säsongen han gjorde mer än 20 poäng i en match.

Dino Pita (G), Södertälje
Precis som förra veckan är Dino med i "Team Of The Week". Hans insats i fredagens segermatch borta mot LF kan inte gå obemärkt förbi - 31 poäng och riktigt bra utdelning på skyttet. Dino fortsätter prestera på en nivå han inte varit på förut.

Nenad Zivcevic (F), Sundsvall
Sundsvalls nyförvärv var en stor orsak till att Dragons till slut kunde besegra Uppsala - 23 poäng blev det från makedonierns sida. Faktum är att det var sjunde gången på åtta försök som Nenad gjorde 14 poäng eller mer.

Drazen Klaric (F), Jämtland
Magnifik mot Örebro med bland annat 30 poäng, sju returer och tre assists. Det var första gången under säsongen Drazen gjorde mer än 30 poäng i en match. Försvann dessvärre helt i matchen mot Borås.

Delvon Johnson (C), Uppsala
Även om det blev förlust för Uppsala mot Sundsvall i fredags imponerade Delvon enormt. 27 poäng var den högsta noteringen under säsongen för amerikanen. Med Delvon i riktigt bra form blir Uppsala livsfarliga i slutspelet.


Basketligan dam:

Johanna Källman (G), Norrköping
Gjorde två stormatcher under veckan som gick och bär sitt Dolphins i jakten på en semifinalplats. 25+10 blev det i lördagens segermatch mot 08 Stockholm, och i den knappa förlusten mot Sallén gjorde Johanna 22 poäng och tog nio returer.

Marjorie Carpreaux (G), Solna
Den korta (165 cm) belgiska guarden får sällan stort utrymme i media, men insatsen mot Mark var otrolig. 13 assists i en match är väldigt sällan vi ser i svensk basket, högsta noteringen i Basketligan dam den här säsongen. Marjorie leder assistligan i överlägsen stil, men det här var första gången hon gjorde 10+.

Josefin Westerberg (F), Northland
En av våra klart mest lovande spelare, född -93. Gjorde sin bästa match för säsongen när Northland föll mot Mark i lördags. Josefin ska dock inte skämmas för sin insats - 23 poäng och nio returer är otroliga siffror. Det var fjärde matchen i rad hon gjorde dubbelsiffrigt.

Binta Drammeh (F), Telge
Binta fortsätter prestera toppsiffror i match efter match. Precis som lagkamraten Amanda (läs nedan) blev det två stycken "double-double" under veckan som gick. Det enda som, möjligen skulle kunna stoppa Telge från ett nytt SM-guld är om Binta skulle gå sönder.

Amanda Zahui (C), Telge
Svårt att ta bort Amanda från den här positionen efter henns insats mot både Northland och Solna, gjorde sin sjunde och åttonde raka "double-double". 18 returer i lördagens match mot Solna sticker ut.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade