Anton Gaddefors, här i Radnickis tröja, gjorde 18 poäng i Okapi Aalstars förlustmatch.

Måndag 20 Feb 2012 11:29

Proffskollen #7 2012

Det har varit cupvecka ute i Europa under veckan som gått. Läs hur det har gått för flera av våra svenska utlandsproffs.

Anton Gaddefors (Okapi Aalstar, Belgien)
Laget har haft ett 4-dagars träningsupphåll på grund av tight spelschema i
nationella serien och Eurochallenge. I matchen i lördags mot Leuven Bears blev det förlust med 3 poäng efter övertid. Anton spelade 29 minuter och gjorde 18 poäng.

Med denna förlust halkar Okapi ner på en tredje plats. Målet är att vinna belgiska ligan i starten av juni, så det gäller att kliva på och vinna mot nästa
rival som är Pepinster. Sedan ankomsten in i den belgiska ligan har
Anton ett snitt på 24 minuter och 15 poäng.

Jonathan Person (Virtus Bologna, Italien)
Virtus Bologna fick en tuff motståndare i Armani Milano i första omgången i Final 8, och det blev en tight förlust (77-82). Jonathan spelade inte i matchen. Däremot skötte sig Jonte fint i U19-serien mot Benetton Treviso, 18 poäng. Det ska bli intressant att följa slutspelet för U19.

Bottenlaget Tercas Teramo, på 14:e plats, väntar hemma i Unipol Arena kommande söndag. Det bör bli en vinst för serietrean Virtus Bologna.

Marcus Eriksson (Regal Barcelona, Spanien)
Ännu en vecka i Leb Silver. Det blev förlust, 69-79 borta mot seretvåan Ourense Baloncesto. Barcelona chocköppnade med 15-0, med sedan jobbade sig Ourense tillbaka. Marcus spelade 29 minuter: 19 poäng och 5 returer.

Oluoma Nnmaka (Casale Monteferrato, Italien)
Injurylist. Casale förnyar lite med smallforwarden Ricky Minard.
Nytillsatta coachen Valentini har att göra, den saken är klar. En
veteran som Olouma ersätts inte i en handvändning mitt i en säsong.

Viktor Gaddefors (Sidigas Avellino, Italien)
Det blev respass mot Bennet Cantú i första matchen i Final 8, 70-99. Viktor
spelade 30 minuter, gjorde 4 poäng och tog 3 returer. Laget saknade Taquan Dean i startfemman. Cantú förlorade sedan söndagens final mot Montepaschi Siena.

Nu är det bara att hoppas på värme i Avellino, så de kan börja träna och spela Serie A-matcher i sin egen arena igen. Det gäller för alla i laget att bli
hela och fortsätta att leverera. Play off närmar sig och det är viktigt att positionera sig inför kvartsfinalerna. Fjärde placerade Sardegna Sassari står för motståndet kommande lördag.

Övrigt
I serbiska cupen vann Partizan en lowscoring-match (64-51) mot Red Star igår. MVP blev pointguarden Danilo Andusic, född -91. Antons tidigare lag KK Radnicki förlorade "semifinalderbyt" i Nis med nästan 20 poäng mot Partizan. Red Star vann den andra semifinalen i en tight match mot Hemofarm.

För er som hängt med ett tag hade Alvik en coach (en säsong...) vid
namn Marin Sedlacek, tidigare coach för Red Star. Marin är numera
internationell scout för 76:ers och följer alla Ungdoms EM.

Andreas Persons tidigare lag, Helios Domzale, klarade inte av att ta sig till final i slovenska cupen, utan Union Olimpija vann finalen mot Krka med 5 poäng. Däremot leder Helios den slovenska ligan med endast 2 förluster, men har det fortsatt tufft i den adriatiska ligan, 14:e plats.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade