Foto: Bildbyrån
Pat Ryan, coach i Borås var lättad efter slutsignalen: – Det är så här vi skall spela alla matcher.

Torsdag 16 Feb 2012 22:46

Tangerade poängrekordet

”De kunde fått tio poäng för segern”

Efter en turbulent vecka med två förluster var Borås Basket tillbaka med den starka offensiv som skördat många tidigare segrar i Basketligan denna säsong. Stor segerorganisatör blev Omar Krayem, som i halvtid hade satt hela 28 poäng.

De två senaste matcherna för Borås har gått trögt offensivt. 62 poäng senast mot Norrköping, och 65 därförinnan mot Södertälje är inte mycket att hänga i granen. Ikväll mot LF Basket hittade Borås åter tillbaka till gnistan och offensiven flödade. Likt fågeln Fenix reste sig Borås ur den negativa trenden tack vare en fantastisk match av Omar Krayem, uppbackad av skarpskytten Ryan Zamroz och Chris McKnight.
– Jag är en tävlingsmänniska. Jag hatar att förlora och idag ville vi verkligen vinna. Det handlar inte bara om mig. Det är elva andra spelare i laget som hade den känslan. Vi var redo och fokuserade, alla spelade hårt ikväll, säger Krayem.

Hemmalaget kom till slut upp i hela 118 poäng, vilket är tangerat poängrekord i årets ligaspel. LF:s coach Charles Barton tyckte efter matchen att Borås kunde fått mer än två poäng för sin insats:
– Den här matchen var en förnedring. Det är så jag skäms, som tur är får Borås bara 2 poäng för den här segern. Så som de spelade kunde de fått 10! Vi hade inte en chans, vi provade allt men det gick inte. På det sättet som vi förlorade finns ingen förberedelse. Det var ”pang-pang”. De är bättre än oss i alla faser av matchen.
– Omar Krayem var helt suverän. Hans spel idag var bland det bästa guardspelet i ligan i år, fortsätter Barton.

Från Krayems första trepoängare till Fredrik Larsson put-back dunk i slutskedet av matchen dominerade Borås matchen. En som satt med ett leende på läpparna efter slutsignalen var en lättad Pat Ryan, coach i Borås:
– Det är så här vi skall spela alla matcher. Omar var magisk, det är en helt fantastisk kväll.

Fakta
Borås - LF Basket 118-91
(32-25, 31-16, 34-30, 21-20)
Poäng, Borås: Omar Krayem 34, Ryan Zamroz 24, Christopher Mc Knight 23, Michael Palm 11, Jason Thomas 10, Henrik Carlsson 6, Mattias Göransson 5, Milos Paravinja 3, Fredrik Larsson 2.
LF: Marcus Relphorde 15, Urule Igbavboa 15, Andreas Person 11, Christopher Ryan 11, Keith Ramsey 11, Martin Pahlmblad 9, Niklas Sellin 8, Emil Salon 7, Samir Ali 4.
Publik: 920.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade