Det svenska herrlandslaget fick en drömlottning när EM-kvalet lottades under söndagseftermiddagen. Damerna får det tuffare, och kommer bland annat ställas mot världsnationen Spanien.

Söndag 4 Dec 2011 13:21

Drömlottning för herrlandslaget

Damerna får det tuffare

Det svenska herrlandslaget har en jättechans att ta sig till EM 2013, det står klart efter söndagens lottning i München, Tyskland. För motståndet står Tyskland, Bulgarien, Azerbajdzjan och Luxemburg - på förhand en av de mest gynnsama lottningarna som gick att få.

Sveriges herrlandslag drog en riktig vinstlott under dagens lottning av kommande EM-kval. Tyskland och Bulgarien är visserligen två nationer som på pappret är bättre rankade än Sverige, men bakom storfavoriten Tyskland är det vidöppet vilket lag som tar den andra direkt platsen till EM 2013. Dessutom går de fyra bästa treorna vidare - den chansen kunde inte bli större för Sverige när Azerbajdzjan och slagpåsen Luxemburg lottades in i gruppen.

EM-kvalet startar den 15 augusti och pågår fram till 10 september.

Grupp B: Tyskland, Bulgarien, Sverige, Azerbajdzjan, Luxemburg

Tuffare för damerna
Redan på förhand stod det klart att damlandslaget skulle få en tuff lottning, detta i och med att man var i den lägsta seedningsgruppen. Tyvärr får svenskorna slå rejält i underläge då flera av Europas bästa nationer väntar i kvalet där Spanien är storfavoriter att vinna gruppen. De två bästa lagen i varje grupp går till EM.

Kvalet för damerna startar den 13 juni och pågår fram till 14 juli.

Grupp D: Spanien, Tyskland, Bulgarien, Rumänien, Sverige.

Nio tänkbara spelorter
Det är ännu inte bestämt var kvalmatcherna kommer att spelas. Än så länge har nio orter anmält intresse för att vara med och arrangera Sveriges hemmamatcher: Stockholm, Göteborg, Malmö, Borås, Halmstad, Linköping, Norrköping, Södertälje och Umeå.

Lottning ungdomslandslag:
DU18: Frankrike, Spanien, Sverige, Polen.
DU20: Italien, Sverige, Polen, Holland.
HU18: Montenegro, Schweiz, Finland, Sverige, Norge, Island.
HU20: Litauen, Slovenien, Italien, Sverige.

Här kan du läsa lottningen i sin helhet.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade