Kvarnby
Foto: Bildbyrån
Kvarnby Basket har skrivit på ett tvåårskontrakt med U20-landslagsspelaren Ida Aasa.

Fredag 13 Maj 2011 09:12

Aasa lämnar Umeå

U20-landslagsspelaren Ida Aasa lämnar Umeå Comets för Kvarnby Basket. Kontraktet sträcker sig över två år och Aasa kommer att kombinera basketen med studier i Göteborg.

– Jag har sökt en ingenjörsutbildning vid Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg och ser Kvarnby Basket som ett självklart alternativ för min fortsatta elitsatsning. Tror dessutom att jag kommer utvecklas bra som basketspelare hos Kvarnby Basket och efter ett antal samtal med coachen Johanna Ericsson inser jag att vi kommer bra överens. Jag ser fram mot flytten till Mölndal och att få ansluta till mitt nya lag, säger Aasa.

Kvarnbys coach Johanna Ericsson är mycket nöjd med nyförvärvet.

– Det är med glädje som jag hälsar Ida välkommen till laget. Ida är en ambitiös tjej både vad det gäller sitt idrottande och sina studier. Idas spetskompetens är hennes trepoängsskytte, något som ger laget ett bra vapen i kampen mot de övriga lagen i Basketligan. Idas inställning till träning och match är oerhört professionell och det är något som jag hoppas skall smitta av sig till övriga tjejer i vår jakt på att hela tiden bli bättre, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Fakta
Namn: Ida Aasa
Ålder: 20 år
Längd: 177 cm
Position: Guard/Forward
Moderklubb: KFUM Skellefteå

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade