Povilas Sakinis
Foto: Bildbyrån
Povilas Sakinis blev, tillsammans med Mikael Lindquist, poängbäst när Dolphins krossade det litauiska storlaget.

Onsdag 5 Jan 2011 12:38

Imponerande storseger av Dolphins

Krossade seriettrean i Baltiska Ligan

Det mesta verkar gå Dolphins väg just nu. Nyförvärvet Randall Hanke fanns inte med när laget tog emot serietrean Siauliai i Baltiska Ligan, men det behövdes knappast. Dolphins fullständigt körde över litauerna med 101-82.

Litauiska Siauliai, femma i den inhemska ligan och trea i Baltiska Ligan, var skyhöga favoriter när lagen möttes i Stadium Arena på tisdagskvällen. Men det var Dolphins som var det bättre laget, ja, man var faktiskt helt överlägsna och ledde som mest med 27 poäng.

Dolphins passade på att vila nyckelspelare
Segersiffrorna skrevs till klara 101-82, men då ska man veta att coachen Kelly Grant också valde att vila flera av sina nyckelspelare under den senare delen av matchen.

Poängbäst i segermatchen blev Povilas Sakinis och Mikael Lindquist, med 19 poäng vardera, och den förstnämnda var så klart nöjd efter segern mot sina landsmän.
- En speciell seger för mig. Och en speciell seger för laget. Bakom Zalgiris Kaunas och Lietuvos Rytas brukar de här vara trea i den litauiska ligan, säger Povilas Sakinis till Norrköpings Tidningar.

Ny toppmatch väntar på torsdag
Segern tog Dolphins närmare en slutspelsplats, och än närmare kan man komma på torsdag. Då väntar ytterligare en toppmatch i den Baltiska Ligan när serietvåan Rudupis från Litauen kommer på besök.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade