Gervin jublar
Foto: Bildbyrån
Norrköping Dolphins fick jubla eter en ny bragdseger i Europa.

Tisdag 21 Dec 2010 22:47

Dolphins sköna superskräll - vidare efter ny seger

Europaäventyret fortsätter för Dolphins

Norrköping Dolphins var i underläge större delen av matchen, men när det som mest behövdes klev man fram och bärgade en historisk seger (70-64) som innebär avancemang i EuroChallange.
- Den femte SM-finalen i våras var skön, men det här var minst lika bra, säger assisterande coachen Jesper Sundberg efter bragden.

Norrköping Dolphins är vidare i EuroChallange, detta efter en bragdvändning i bortamötet med Belgacom Liege. Dolphins låg länge under i matchen, som mest med 16 poäng och med tio i den fjärde perioden, men på slutet kom laget tillbaka och kunde vända till seger efter storspel av framförallt Andrew Mitchell som också blev poängbäst till slut.
- Vi hade väldigt tufft att göra päng i början, dom spelade riktigt tufft försvar på oss. Men den fjärde perioden är helt fantastisk från vår sida, jag tror aldrig vi har spelat bättre, säger assisterande coachen Jesper Sundberg och fortsätter.
- Den femte SM-finalen i våras var skön, men det här var minst lika bra.

Matcher mot Lettiska storlaget Ventspils?
Efter bragdsegern väntar nu ytterligare gruppspel mot tre nya lag för Dolphins, däribland det Lettiska storlaget Ventspils.
- Jag har inte fått det bekräftat, men det ser ut som att vi får möta Ventspils, Benfica och franska Gravelines. Vi slipper därmed svårspelade Spartak, så lottningen känns ganska okej, säger Jesper Sundberg.

Andrew Micthell är redan nämnd, en annan som storspelade för Dolphins i bragdmatchen var Mikael Lindqvist som blev näst bästa poängplockare med sina 17 poäng.
- Det här var en stor vinst för oss och även för svensk basket, så det känns jättekul. Vi hade otroligt svårt att få i bollen, framförallt i den tredje perioden. Men sedan lossnade verkligen allt och vi tog över, säger Mikael Lindqvist som tycker att Dolphins gruppseger var rättvist.
- Innan de här matcherna så hade vi ingen aning om vilken nivå det handlade om, men efter några matcher så kändes det som att vi var med på allvar. Vi förlorar också några matcher som vi borde ha vunnit.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade