Damligan, coacherna 2010
Foto: Bildbyrån

Onsdag 6 Okt 2010 09:01

Jansson Klarin:

Luleå vinner guldet på damsidan

Precis som förra säsongen så avgörs Damligans premiäromgång i Norrköpings baskettempel Stadium Arena. Nytt för i år är dock att premiären delats upp på två dagar, tre matcher på lördagen och tre på söndagen. Vilket lag vinner då guldet, jo, jag tror på Luleå. Dock med viss reservation ska tilläggas. Läs mer nedan.

1. Luleå Basket
Har fått behålla stommen från förra året och dessutom stärkt laget med ytterligare stjärnor. Ser bra ut på pappret och har nog bästa chansen på länge att vinna det efterlängtade guldet. Dock har Luleå misslyckats tidigare, och traditionens makt har visat sig vara stor tidigare. Jag är inte lika övertygad att det blir guld.

2. Solna Vikings
Som sagt, traditionens makt är stor. Solna Vikings är alltid med och slåss där uppe i toppen. Man har visserligen inte lika starkt lag som tidigare, men visst kan man gå hela vägen om alla bitar faller på plats. Vinnarmentaliteten är stor i Solnaklubben, glöm inte det.

3. Telge
För omväxlingens skull så har man faktiskt fått behålla hela laget, nästan i alla fall. Detta tror jag blir en stor fördel för Telge som har ett starkt lag på pappret. Vad kan nya coachen Jens Tillman hitta på med?

4. Sallén Basket
Nykomling förra året och gick direkt till kvartsfinal. Till den här säsongen har man tappat flera spelare, men har samtidigt fått nya och spännande ersättare. Dessutom en spännande comeback i form av Felicia Nekmouche. Sallén har något på gång, jag tror att det kan bära långt - minst en semifinal.

5. Norrköping Dolphins
Har ett okej lag på pappret, men jag tror inte att det kommer att räcka till några stordåd. Möjligen topp fyra, men jag tippar dem ändå strax utanför. Det blir inget guld hur som helst.

6. 08 Stockholm
Har tappat det mesta av guldlaget, varav en trio till svenskparadiset Gran Canaria. Spelarförlusterna blir för mycket för 08 Stockholm som får se fram emot en mellansäsong.

7. Kvarnby
En spännande nykomling som faktiskt tog sig till Damligan på sportslig väg via kvalet. Får behålla nyttiga Petra Gläser som lär bli en nyckelspelare. Jag tror att Kvarnby "gör en Sallén" och går till kvartsfinal som nykomling.

8. Mark Basket
Svårtippat lag som det har talats väldigt lite om under hösten. Vad händer egenligen i Mark Basket?

9. Visby Ladies
Till kommande säsong har man fått tillbaka veteranen Maria Gustavsson som har fått tjänstledigt från sitt jobb, hon blir förmodligen ett tillskott med sin rutin. Man har också värvat den 204 centimeter långe Kristina Cesnaviciute från Litauen. Som vanligt ser dock truppen tunn ut och jag tror att det blir tufft för Visby.

10. IK Eos
Mikael Nordkvist tar över efter Fredrik Joulamo. Spelartruppen ser aningen tunn ut och jag tror Lundalaget får en tuff säsong. Svårtippat dock, framtiden får utvisa.

11. Brahe Basket
Brände ett av sina nio liv då man fick stanna kvar i Damligan trots att kvalet gick åt pipan. Har fyllt på med en del spelare från Sanda, något som för övrigt upprört vissa runt om i basketsverige. Stefan Timbus lär få det tufft med sitt Brahe, frågan är om det inte blir kval igen.

12. Umeå
Damligans eviga slagpåse. Har visserligen värvat ganska bra i sommar, men sett till resultaten i träningsmatcherna så verkar man ha en bra bit kvar till ligastandard. Tyvärr Umeå så blir det nog kvalspel i vår - igen.

Skriv en kommentar

Basketligan herr
Basketligan dam
Mest lästa
Mest kommenterade